Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Učenici Osnovne škole Braća Radić posjetili Nacionalni park Brijuni

Nekadašnji učenici četvrtog razreda iz Osnovne škole Braća Radić zajedno su sa svojom učiteljicom Vesnom Mlinarić posjetili Nacionalni park Brijuni.

Riječ je o zasluženoj nagradi Grada Koprivnice koju su učenici osvojili za “Naj dječje djelo” pod nazivom “Veliko srce koprivničkog djeteta”. Nagrada se dodjeljuje za djela nesebične pomoći i solidarnosti.

Učenici su se nizom aktivnosti u svojoj školi i lokalnoj zajednici zalagali za dječja prava, ljudske vrijednosti, promicali uzajamno poštovanje, toleranciju, razumijevanje i pomaganje drugima.

Spomenimo kako je ovo putovanje bilo ponovljeno druženje između bivših učenika četvrtog razreda i njihove učiteljice.

– U ranim jutarnjim satima autobusom smo krenuli na put. Autobusom se širio veseli žamor umjesto očekivanih pospanih lica. Nakon duge vožnje ugledali smo plavo more, a uskoro i naš brod za Nacionalni park Brijuni. Tamo nas je dočekao vodič koji nas je ukrcao u vlakić i govorio nam o raznolikim zanimljivostima dok smo prolazili krajolikom. U sklopu posjeta učenici su posjetili i muzej, a potom smo posjetili i park ptica – kazala je učiteljica Vesna Mlinarić te dodala kako su posjetili i grad Pulu.

zatvori