Četvrtak, 23. svibnja 2024.

FOTO Učenici i profesori koprivničkih srednjih škola uputili se u šetnju gradom u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti održana je jučer edukativna tribina i šetnja ulicama Koprivnice.

Sudionici su se tako okupili u prostoru Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije gdje su predstavljene informacije o važnosti tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti, podijeljeni su promotivni materijali, organizirana je i nagradna tombola, a za sve su bili osigurani i zdravi obroci.

Nakon druženja u prostoru CEKOM-a sudionici, učenici Obrtničke škole Koprivnica i Srednje škole Koprivnica su se u pratnji profesora uputili u šetnju ulicama grada kako bi svojim primjerom pokazali kolika je važnost kretanja u današnjem vremenu koje je obilježeno sjedilačkim načinom života i nezdravim navikama.

Dodajmo kako su organizatori ovih aktivnosti bili Koprivničko-križevačka županija i Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u suradnji s centrom Europe Direct Koprivničko-križevačke županije.

Spomenimo da su podršku sudjelovanjem pružili i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica za obrazovanje Ana Mušlek, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla sa suradnicama, ravnatelji Zlatko Martić i Mario Latin, profesori škola te predstavnici Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije PORA.

zatvori