Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO U novo poglavlje života ušli i prvašići diljem županije, pripremljen im je program dobrodošlice uz poklone

Počela je nova školska godina, a u školske klupe tako su po prvi put sjeli mnogobrojni prvašići diljem Koprivničko-križevačke županije.

U Općini Molve su na svojim internetskim stranicama objavili da je Općina kao i svake školske godine pripremila iznenađenje za učenike prvašiće.

– Općinski načelnik Zdravko Ivančan odlučio je darivati prvašiće školskim priborom i na taj način olakšati roditeljima troškove za opremanje djece za polazak u školu. Prvašići su dočekani pjesmom i programom u kojem su sudjelovali učenici nižih razreda. U matičnoj školi u ovoj godini u školskim je klupama 14 prvašića, dok ih je u područnim školama Medvedička i Repaš osam – naveli su u Molvama.

Uzbudljivo je jučer bilo i u Kalinovcu u Osnovnoj školi Ivan Lacković Croata gdje je održan poseban doček za prvašiće i njihove roditelje.

– Prigodni program pripremili su učenici četvrtog razreda s učiteljicom Jasminkom Stankir. Riječima školske himne, recitacijama i glumom četvrtaši su prvašiće uveli u školski svijet. Učenicima i roditeljima predstavljeni su uvjeti rada u školi, aktivnosti koje učenici mogu izabrati te mnoštvo postignuća i događaja iz bogate školske događajnice. Općina Kalinovac osigurala je za sve prvašiće darove što je dodatno razveselilo male školarce – istaknuli su iz ove Općine.

I u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec na simboličan su način prvašićima poželjeli puno sreće i uspjeha u budućem obrazovanju.

– Kako bismo im olakšali polazak i povratak u školu i ove smo godine svim učenicima polaznicima Osnovne škole Koprivnički Ivanec osigurali besplatne bilježnice, radne bilježnice i likovne mape, a u tu je svrhu utrošeno 19.969 eura – naveli su u Općini Koprivnički Ivanec.

zatvori