Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO U Đurđevcu svečano otvoren 39. Susret likovnih stvaralaca Hrvatske

U prostoru Muzeja grada Đurđevca svečano je otvorena izložba likovnih radova 39. Susreta likovnih stvaralaca.

Izložba je otvorena u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Muzeja grada Đurđevca, a više o izložbi nam je rekla Martina Brumen, stručna suradnica za kazališnu, književnu i likovnu kulturu u Hrvatskom saboru kulture.

– Susret likovnih stvaralaca ove je godine u 39. izdanju, a tradicionalno ga prati i izložba koju smo otvorili. Radi se o izložbi koja je rezultat godišnjeg likovnog natječaja Hrvatskog sabora kulture koji se svake godine održava, a onda ta izložba svake godine putuje u drugi grad u drugom postavu, onako kako odluče članovi povjerenstva – kazala je.

Postav izložbe koja će biti otvorena do 14. listopada predstavlja 118 autora iz gotovo cijele Hrvatske s izvrsnim radovima u različitim tehnikama – od olovke, pastela, akvarela, tuša, akrila i ulja na platnu pa sve do kombiniranih tehnika i radova u mediju skulpture i keramike.

Edita Janković Hapavel, ravnateljica Muzeja grada Đurđevca, također je izrazila zadovoljstvo otvorenjem izložbe.

– Počašćeni smo da smo mogli ugostiti ovaj susret. Radi se o izložbi 118 likovnih radova i to je velika i impozantna brojka. Radovi su raznih stilova i tehnika i na prvi pogled je bilo teško to sve smjestiti jer je svaki rad poseban i treba svoj prostor, ali evo, uspjeli smo u tome i mislim da su svi autori zadovoljni – istaknula je.

Spomenimo i da izložba završava 14. listopada tradicionalnim susretom likovnih stvaralaca – likovnom manifestacijom Hrvatskog sabora kulture koja svake godine u jednoj od hrvatskih galerija okuplja hrvatske likovne udruge i najuspješnije autore.

Tekst: Božidar Kovač

zatvori