Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO U Dravskoj priči u Noskovcima posjetitelji festivala ‘Slavonija i Podravina, wine not!?’ uživali u Vinskom partyju

U sklopu ovogodišnjeg vinskog festivala “Slavonija i Podravina, wine not!?”, održan je i peti event pod nazivom “Vinski party u drevnom perivoju”.

Posjetitelji su ovoga puta preselili u Perivoj Posjetiteljskog centra Dravska priča, na rijeku Dravu gdje se uz tamburaše održala prava slavonska zabava.

Za sve posjetitelje bila je pripremljena degustacija tri vrhunska vina nagrađivanih vinara koje je i ovaj put pomno odabrala ambasadorica festivala i enologinja Ivana Nemet, kao i slasni zalogaji koji su pružili pravi slavonsko gastronomski doživljaj. Uz slavonski snack i graševinu, silvanac zeleni te sivi pinot, večer je upotpunio zvuk tamburice Tamburaškog sastava Suhopoljski tamburaši.

Za posljednje druženje na vinskom festivalu Slavonije i Podravine ostaje hedonistički vinski maraton “Wine and run” na kojem se uz pratnju kočija i slavonskih tamburaša šeće po  orahovačkim vinogradima i upoznaju orahovački vinari.

Podsjetimo, tradicionalni vinski festival i ove je godine u organizaciji Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u partnerstvu s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Virovitičko-podravske županije te u suorganizaciji s lokalnim turističkim zajednicama. Festival se održava od 1. do 30. rujna na šest lokacija s ciljem predstavljanja različitih vinara, gastronomske ponude i destinacija.

zatvori