Četvrtak, 16. svibnja 2024.

FOTO Tradicionalni memorijal Stjepana Kamenečkog u Starigradu okupio više od 50 mladih šahista

U Domu kulture u Starigradu održan je V. memorijal Stjepana Kamenečkog.

Iz Šahovskog športskog kluba Koprivnica istaknuli su kako se već tradicionalni turnir igra u spomen na preminulog koprivničkog šahista i voditelja škole šaha.

– Turnir se igrao u šest kola u četiri starosne kategorije do devet, 12, 16 i 20 godina. Na turniru je nastupilo 55 igrača iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske i Zagrebačke županije te grada Zagreba – naglasili su.

Pobjednik turnira do devet godina je Erik Mesić iz Samobora, druga je bila Nora Ljaić iz Križevaca, a treći Faust Kovač iz Zagreba. Na turniru do 12 godina pobjednik je bio Zvonimir Novosel iz Samobora, drugi je David Capjak iz Samobora, a treći Ljudevit Juranović iz Slavonskog Broda.

Najuspješniji sudionik do 16 godina bio je Emanuel Bunić iz Koprivnice, drugi je Matej Zadro iz Koprivnice, a treći Filip Biti iz Zagreba. U juniorskoj kategoriji do 20 godina pobjednik je Antonio Jakrlin iz Zrinskog Topolovca, drugi je Lovro Koštić iz Koprivnice, a treći Dorijan Sedlaček iz Zrinskog Topovca.

– Kako se turnir obračunava za nacionalnu šahovsku rejting listu nekoliko najuspješnijih sudionika osvojilo je nove šahovske titule – zaključili su u klubu.

zatvori