Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Radovi na Aglomeraciji Đurđevac u punom jeku, Kolarić: Koristimo lijepo vrijeme pa se radi punim intenzitetom, molimo sugrađane za strpljenje

Radovi na Aglomeraciji Đurđevac u punom su jeku, trenutno se radi na rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda u 10-ak ulica.

I dalje su u tijeku veliki radovi na jednom od najvećih komunalnih i infrastrukturnih investicija u gradu Đurđevcu.

– Koristimo lijepo vrijeme pa se radi punim intenzitetom, ne samo u gradu Đurđevcu, nego i u prigradskim naseljima Čepelovcu i Budrovcu. U Đurđevcu su radovi najintenzivniji, a radi se u Ulici Tina Ujevića, Vladimira Nazora, Stjepana Radića, Kralja Tomislava, Bregovitoj, 1. svibnja, Đure Basaričeka, Antuna Radića, Matije Gupca i Miroslava Krleže. Naravno da ti radovi ukupne dužine od skoro šest kilometara nakratko zaustavljaju promet, no molimo naše sugrađane za strpljenje – kazao je Tomislav Kolarić, direktor Komunalija koje su nositelj investicije.

Uz rekonstrukciju vodoopskrbnog vodovoda radi se i na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacije. Ona se postavlja u naselju Stiska i rekonstruira u Škurdijevoj ulici.

Iz Grada Đurđevca navode kako je trenutno veliko gradilište i u prigradskom naselju Čepelovec te je u tijeku izgradnja kanalizacije, ali i izgradnja cjevovoda VS Čepelovac – VS Budrovac.

– Izgradnja vodospreme Čepelovac vrlo nam je važna za ekonomično poslovanje vodoopskrbe. Radit će na način da će se voda noću pumpati u vodospremu, a po danu gravitacijski napajati naš cijeli vodoopskrbni sustav čime ćemo štedjeti na energentima i osiguravati nisku cijenu vodne usluge – zaključuje Kolarić.

zatvori