Subota, 27. travnja 2024.

FOTO: RADNO JE U ĐELEKOVCU Samošćanec: Iskopano je 98 posto trase kanalizacije, sanirat ćemo prometnice, a radimo i na dokumentaciji za pješačko-biciklističku stazu

Područje Đelekovca ove godine je jedno veliko gradilište.

Rekla je to Dravi.info načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec i dodala da se projekt Aglomeracija bliži završnim fazama.

– Iskopano je negdje oko 98 posto glavne trase kanalizacije, u tijeku je postavljanje crpnih stanica i izvedba ostalih kanalizacijskih priključaka, a nakon toga nam slijedi sanacija priključaka za vodu i potom sanacija prometnica. Prije nekoliko dana obišli smo radove s predstavnicima investitora iz Koprivničkih voda, izvođača radova iz Radnika te predstavnicima nadzora i dogovorena je dinamika sanacije prometnica nakon aglomeracije – kazala je načelnica.

Napomenula je kako su komentari mještana što se tiče samih radova pozitivni, no ima i pokoja kritika.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Aglomeracija se već dosta razvukla, već više od dvije godine je naša općina veliko gradilište i naravno da ljudi već pomalo gube strpljenje. Molim ih da se još malo strpe jer krajem godine radove privodimo kraju i onda će sve to malo ljepše i izgledati – istaknula.

Kada je riječ o prometnoj infrastrukturi, načelnica Samošćanec je naglasila da izrađuju projektno-tehničku dokumentaciju za pješačko biciklističku stazu u Đelekovcu.

– To nam je u planu prijaviti na ITU mehanizam u kojem smo u suradnji s Gradom Koprivnicom i okolnim općinama – rekla je.

Podsjetila je i da se u Imbriovcu trenutno provodi katastarska izmjera.

– Riječ je o dosta važnom projektu za našu općinu i to zasad ide po planu. Time će se riješiti imovinsko-pravna pitanja koja su dosta nesređena, što je slučaj i na području drugih općina. U Đelekovcu je ona u nekakvim završnim fazama i kroz koju godinu se nadamo cijelu općinu riješiti po tom pitanju – zaključila je načelnica.

zatvori