Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Prigodnim programom u koprivničkom Domu za starije obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba svake se godine obilježava 1. listopada te je tom prilikom u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica održan prigodni program.

– Ravnateljica doma Željka Koluder Vlahinja istaknula je kako trenutno brinu o 265 korisnika kojima pružaju cjelovitu i kvalitetnu skrb vodeći računa o njihovom zdravlju i potrebama, ali i društvenim aktivnostima. Naglasila je kako u domu vlada obiteljska atmosfera i razumijevanje, a posebno je veselo kada ih posjete brojni gosti. Ravnateljica je zahvalila Koprivničko-križevačkoj županiji na podršci u svim pitanjima te čestitala Međunarodni dan starijih osoba – ističu u Službi ureda župana.

Čestitkama se pridružio i župan Darko Koren koji je kazao kako se u domu osjeća duh mladosti, sreće, zadovoljstva i obitelji te je zahvalio svima zaposlenicima koji brinu o korisnicima. Dodao je kako Županija kao osnivač nastoji osigurati najvišu razinu kvalitete uvjeta u ovoj ustanovi te je umirovljenicima poželio da i nadalje ostanu zdravi, veseli i zadovoljni i što duže borave ovdje.

Prigodnim govorom u kojemu je naglasio vrijednost i važnost zlatne generacije obratio se predsjednik županijskog Savjeta za umirovljenike Željko Pintar te također uputio čestitke.

– Okupljene su svojim nastupima razveselili učenici četvrtog razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica i saksofonist Petar Unger, a doprinos kulturno-umjetničkom programu dali su i korisnici doma pjesmom i recitacijama. Dodajmo kako su programu prisustvovali i predsjednik Upravnog vijeća doma Krunoslav Vitelj, predsjednica Kluba za starije osobe Mariška Valentina Čadavec te brojni zaposlenici i korisnici doma – zaključuju u Službi ureda župana.

U Službi ureda župana govore da su programu prisustvovali koprivničko-križevački župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i predsjednik Savjeta za umirovljenike i starije osobe Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar.

zatvori