Četvrtak, 16. svibnja 2024.

FOTO Prigodnim aktivnostima u Koprivnici obilježen Dan policije

Policijska uprava koprivničko-križevačka je uoči blagdana sv. Mihovila obilježila Dan policije.

U spomen na sve poginule i nestale pripadnike hrvatske policije u Domovinskom ratu položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata, dok je u kapelici sv. Florijana svetu misu za sve poginule i preminule hrvatske branitelje i pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova predvodio policijski kapelan vlč. Ozren Bizek, izvijestili su iz koprivničke Gradske uprave.

Završna svečanost održana je u zgradi Policijske uprave koprivničko-križevačke gdje je vršitelj dužnosti načelnika Policijske uprave Marijan Kirin upriličio prijam za predstavnike lokalne samouprave, pravosudnih institucija, državne uprave, ministarstva branitelja, predstavnike udruga, bivše načelnike i sadašnje voditelje odjela, dok je zapovjednik Interventne jedinice policije Matija Skelin predstavio 30 godina povijesti rada Policijske uprave sa sastavnicama.

Kirin se obratio i u prigodnom govoru, a kako su to poručili iz Službe ureda župana, naglasio je da Policijska uprava uspješno obavlja sve zadatke i prilagođava se novim okolnostima, a uz nužne represivne mjere prioritet su im preventivne aktivnosti, posebno u prometu.

Prisutnima se obratio i koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je pozdravio sve okupljene te istaknuo kako živimo u vremenu punom izazova u kojemu je potrebna sinergija svih institucija te kako mu je drago što se na taj način i djeluje.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž također je okupljenim službenicima čestitala Dan policije. Svečanom prijamu kasnije se priključio i saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

zatvori