Petak, 1. ožujka 2024.

FOTO Predstavljena brošura Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, župan Andrović: U posljednjih 10 godina uloženo je oko 450 milijuna kuna iz europskih fondova

U Dvorcu Janković u Suhopolju predstavljena je nova destinacijska brošura Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Brošura, pod nazivom “Neočekivano lijepa” predstavljena je povodom obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, a otisnuta je na 50-ak stranica čiji tekst potpisuje autorica Alma Radoš, grafičko oblikovanje Vedrana Knez te fotografije Matija Turkalj, Borna Subota, Sanja Mijac, Mario Ripli i Saša Pjanić. Napravljena je u 2.000 primjeraka u izdavaštvu Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, a u njoj se može pronaći spoj ruralnog i urbanog, tradicionalnog i modernog te rute koje spajaju dvorce, kurije i ljetnikovce, suvremene muzeje i povijesne utvrde, sela i gradove.

– Presdstavjena je nova turistička ponuda naše županije koja za sve turiste, pogotovo za one koji dođu po prvi put, daje sve ono što se može naći u našoj županiji. Sve ono što smo do sada realizirali, projekti koje vodimo i doživljaji koje županija pruža, upisani su u ovu našu novu brošuru. Smatram da je nedostajala jedna ovakva brošura koja će na jednom mjestu sadržavati sav onaj turistički sadržaj koji destinacijsko područje Slavonije i Podravine nudi. Također, puno toga je napravljeno na području županije u posljednjih 10-ak godina, uloženo je oko 450 milijuna kuna iz europskih fondova i mnogi turistički projekti još su u fazi realizacije. S ovakvim brošurama i dodatnim marketinškim aktivnostima vjerujem da ćemo imati još više turista u našoj županiji – rekao je Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije.

Foto: Anita Zeko

Brošura predstavlja bogat turizam područja Slavonije i Podravine, kao i županije, a u njoj se može pronaći šest poglavlja u skladu s komunikacijskim konceptom Turističke zajednice, odnosno korištenjem sintagme “neočekivano”.

– U skladu s našim konceptom, u brošuri se nalaze poglavlja neočekivano plemenita, zelena, uzbudljiva, ukusna, duhovna i zanimljiva. Pored svakog poglavlja može se pronaći i QR kod koji jednostavnim skeniranjem vode na video materijal o svakom poglavlju. Na posljednjoj stranici brošure nalazi se i QR kod koji vodi na mrežne stranice Turističke zajednice kako brošura ne bi bila zatrpana svim onim informacijama koje se često mijenjaju poput smještaja ugostiteljskih objekata. Ova slikovna brošura poziva posjetitelje da otkriju više i da posjete sve ove destinacije kako bi se i sami uvjerili u kvalitetu turističke ponude koja je ovdje dostupna. S obzirom na velik broj novih, zanimljivih i kvalitetnih turističkih sadržaja koji se u našoj županiji pojavljuju gotovo svakodnevno, brošura nije konačna već ćemo ju redovito nadopunjavati – istaknula je Martina Jakelić, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Foto: Anita Zeko

Zaključila je kako je brošura dostupna i u digitalnom obliku na mrežnim stranicama turističke zajednice, na hrvatskom i engleskom jeziku.

zatvori