Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Posjetitelji ‘Slavonija i Podravina, wine not?!’ festivala uživali u vinu i mitologiji

U sklopu ovogodišnjeg vinskog festivala “Slavonija i Podravina, wine not!?” održan je četvrti događaj pod nazivom “Vino i mitologija” na lokaciji pitomačkog vinogorja Aršanj i Kladarski bregi u Turističko-informativnom centru Klopotec.

Posjetitelji su u duhu ove teme mogli uživati u degustaciji tri iznimna vina cuvée, rose i haska te finim podravskim zalogajima.

Također, mogli su se upoznati s brojnim mitskim bićima vinogorja Bilogore izvlačeći njihove nazive iz škrinjice i čitajući o njima. U interpretaciji Mladena Medaka Gage ispričane su kratke pripovijetke i legende koje su pratile etno skladbe temeljene na bilogorskim narodnim pjesmama, a mitsku večer zaokružio je nastup vrhunskog pitomačkog vokalnog sastava The Fusion.

– “Vino i mitologija” četvrti je od šest dogovorenih događaja i s obzirom na to da se održava u Turističko-informativnom centru Klopotec cijela ova priča vezana je uz mitologiju, bilogorske vile i vilenjake. Sljedeći tjedan selimo u perivoj Posjetiteljskog centra Dravska priča na rijeku Dravu jer tamo imamo druženje pod nazivom “Vinski party u drevnom perivoju”. Uz tamburaše, bit će to prava slavonska zabava. Za kraj nam ostaje “Wine and run”, hedonistički vinski maraton koji se ne trči već se hoda. Uz pratnju kočija i slavonskih tamburaša šeće se po orahovačkim vinogradima i upoznaju se orahovački vinari – rekla je direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić.

Tradicionalni vinski festival i ove je godine u organizaciji Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u partnerstvu s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Virovitičko-podravske županije te u suorganizaciji s lokalnim turističkim zajednicama.

Spomenimo kako se festival održava od 1. do 30. rujna na šest lokacija s ciljem predstavljanja različitih vinara, gastronomske ponude i destinacija.

zatvori