Petak, 29. rujna 2023.

FOTO Podravkašice uvjerljivom pobjedom ušle u novu prvenstvenu sezonu

Rukometašice Podravka Vegete danas su otvorile prvenstvenu sezonu gostovanjem u Varaždinu i upisale uvjerljivu pobjedu protiv Koke rezultatom 31:18.

U koprivničkom klubu govore da je prva utakmica u ovoj sezoni davala određenu napetost u prvih 15 minuta nakon čega su se rukometašice Podravke počele uvjerljivije odvajati.

– Prednost od tri-četiri pogotka održavale su do pet minuta prije kraja prvog dijela, a potom su se i uvjerljivije rezultatski odvojile. Nisu domaće igračice dozvolile da se utakmica prelomi u prvih 30 minuta te su do kraja uspjele smanjiti zaostatak, a Podravkašice su na odmor otišle s prednošću od četiri pogotka – ističu u Podravka Vegeti.

U drugom poluvremenu Podravkašice su malo podigle nivo igre što se nakon samo pet minuta drugog dijela vidjelo i na rezultatu.

– I u nastavku su Podravkašice bile puno bolja ekipa, a Barišić i Šimara svojom su realizacijom stvarale dosta problema protivničkoj ekipi. U posljednjih 10 minuta Podravkašice su imale dvoznamenkastu prednost, a na vratima je bila Nika Galinec koja je danas odlično opravdala povjerenje i obranila čak dva sedmerca. Podravkašice nakon uvjerljive pobjede nose prva dva boda u novoj sezoni prema Koprivnici. Uz Barišić i Šimaru danas se istaknula i Elena Popović koja je Varaždinkama zabila pet pogodaka – zaključuju.


ŽRK KOKA 18(11)

PODRAVKA VEGETA 31(15)

GSD Arena Varaždin. Gledatelji: 40 Sutkinje: Anđela Maloča i Lucija Srdanović iz Solina.

ŽRK Koka: Golubić, Pajić 2, Perić 2, Pifar 1, Krajpl 4, Markulinčić, Rogina 5, Golub 1, Strahija, Šopar, Košćak, Topolovec. Mrazović, Ivančić, Resman 3, Laptoš. Trener: Vladimir Canjuga.

Podravka Vegeta: Bešen(8), Galinec(2+2); Zadravec 1, Vuković, Pandža K. 2, Popović 5, Franušić 1, Mrđen, Kalaus L.3, Kalaus Žulj, Šenvald 3, Vuljak, Barišić 7, Šimara 6, Pandža A. 2, Mamić 2. Trener: Ivica Obrvan

Isključenja: Koka 6min(Krajpl 2+2, Strahija) Podravka Vegeta 8min (Barišić 2+2, Pandža K. 2+2)

Sedmerci: Koka 5/8 Podravka Vegeta 3/4