Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Počelo treće izdanje vinskog festivala ‘Slavonija i Podravina, wine not!?’

U povodu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije održano je otvorenje manifestacije “Slavonija i Podravina, wine not!?” u dvorcu Pejačević u Virovitici pod nazivom Wine&Art.

Tradicionalni vinski festival i ove se godine odvija u organizaciji Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u partnerstvu s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Virovitičko-podravske županije te u suorganizaciji s lokalnim turističkim zajednicama. Festival se održava od 1. do 30. rujna na šest lokacija s ciljem predstavljanja različitih vinara, gastronomske ponude i destinacija.

Na prvom eventu ‘Virovitica Wine&Art’ posjetitelji su mogli uživati u vinima nagrađivanih vinara koje je pomno odabrala ambasadorica festivala i enologinja Ivana Nemet – Graševina vina Dvojak, Rajski Rizling Podruma Barčan te Cabernet Franc Vinarije Apolitico.

Uz dobru kapljicu vina, bila je tu i bogata gastronomska ponuda koju su napravili učenici Strukovne škole Virovitica, a u kojoj su okupljeni guštali uz interpretaciju stihova vinske poezije koju je vodio grof Antun Pejačević (Goran Koši, glumac Kazališta Virovitica). Večer je upotpunila dobra glazba Vokalnog ansambla Contesse te dvoranski ples KUD-a Virovitica.

Ambasadorica festivala Ivana Nemet istaknula je da će se ovogodišnji festival održati na šest lokacija sa šest različitih priča s 18 različitih vina.

– Posjetitelji će tako imati priliku otkriti presjek kvalitetnog rada domaćih vinara koji se imaju čime pohvaliti. Danas u Virovitičko-podravskoj županiji radimo ozbiljna, prepoznatljiva vina i na to sam jako ponosna. Vino je ciklus, poput života i ovaj vinski festival služi da se ta priča i ispriča – rekla je Nemet naglasivši da se na ovaj način potiče brendiranje županije, ali i Slavonije i Podravine kao vinske destinacije.

Među brojnim posjetiteljima u gurmanskoj večeri uživali su i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić i direktorica TZ grada Virovitice Katarina Đurđević.

Festival se nastavlja 8. rujna u Centru za posjetitelje – Dvorac Janković u Suhopolju, nakon čega seli u mjesta Voćin (Geo-info centar), Pitomačko vinogorje (Turističko-informativni centar Klopotec), Noskovce (Dravska priča) i Orahovicu.

Za svaki event potrebno je kupiti ulaznicu u iznosu od 15 eura, a svi zainteresirani mogu se javiti na mail TZ Virovitičko-podravske županije ([email protected]) ili putem Facebook stranice Discover Slavonija & Podravina.

zatvori