Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Otvorena izložba slika polaznika Škole crtanja i slikanja Paleta, Lovreković: Moja je škola opstala do danas, broj učenika se ne smanjuje

U Grabrovnici u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića otvorena je izložba slika polaznika Škole crtanja i slikanja Paleta Pitomača.

Radove su izložili polaznici škole i umjetničke likovne organizacije “Paleta”, poznatog slikara i organizatora ove izložbe Ivana Lovrekovića.

– Škola crtanja i slikanja “Paleta” nastala je još 2006. godine u Pitomači, jednom malom mjestu izuzetno poznatom po kulturi i svojim umjetnicima i kreativcima, stoga ne čudi da je moja škola opstala do danas i broj učenika se ne smanjuje. Škola funkcionira kao mješovita grupa koja broji između 10 i 20 učenika godišnje od sedam do 70 godina ili čak i više. Škola ima pet stupnjeva, odnosno tri godine, nakon čega se dobiva službena potvrda o završenim stupnjevima crtanja i slikanja – rekao je stručni voditelj škole i renomirani profesionalni slikar Ivan Lovreković.

Spomenimo kako su službene potvrde o završenim stupnjevima crtanja i slikanja dobili autori čiji su najbolji radovi kroz proteklu školsku godinu dio izložbe, a to su Vito Drvenkar, Marijana Dijaković, Lana Brletić, Melis Brletić, Lorena Kovačević, Bernardica Hrvoić, Kristina Pierbon, Valentina Pajtl, Marija Kovačević Švarbić, Petra Bedić, Đurđica Švaco, Anđa Galić, Katarina Kukavica, Jelka Dent i Ana Kolar.

zatvori