Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Mladi liječnici preuzeli ordinacije u Molvama, Ivančan: Drago mi je da su našu sredinu odabrali za svoj profesionalni rast i razvoj

Stomatološku ordinaciju u Molvama preuzeo je liječnik David Bijelić, koji je ranije radio u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije te se dokazao svojom marljivošću, znanjem i pružanjem modernih usluga pacijentima, a krajem kolovoza zaposlena je i liječnica obiteljske medicine Ana Kamber.

Tom prilikom, jučer su ih posjetili zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković i po ovlaštenju župana pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Ana Mušlek, a dočekao ih je načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan.

Načelnik je najprije zahvalio mladim liječnicima što su se odlučili za rad u manjoj sredini i istaknuo da su se potrudili ovim ordinacijama pružiti pacijentima visoki standard i maksimalnu zdravstvenu zaštitu. Općina je tako financirala potrebne radove i opremanje stomatološke ordinacije, što je financijski podržala i Županija, a Općina je također sufinancirala i godišnju naknadu u iznosu od 5.300 eura za dolazak liječnika obiteljske medicine.

– Drago nam je što smo uspjeli stvoriti standard na kojem bi mnogi pozavidjeli. Hvala našim mladim liječnicima koji su odabrali Molve kao svoju sredinu u kojoj će dalje rasti, svjesni smo koliko je teško dobiti i zadržati liječnike u današnje vrijeme. Odlično surađujemo s Domom zdravlja i ravnateljicom koja je dala velik obol da se ovo realizira, a zahvale idu i Županiji što je pomogla te što nas stalno ima u svojim planovima. Molve će i dalje biti vjeran partner na budućim projektima – objasnio je Ivančan.

Liječnici su zahvalili Županiji, Domu zdravlja i Općini, dodavši kako su se na rad u manjoj sredini odlučili zbog želje za profesionalnim razvojem gdje će moći u potpunosti biti na usluzi mještanima.

Ravnateljica Hanžeković prvo je pohvalila dobru suradnju s Općinom Molve.

– Dobili smo novu liječnicu obiteljske medicine koja se javila nedugo nakon što smo imali upražnjeno mjesto i koja je odabrala baš Molve za razvoj svoje karijere. Na tome joj zahvaljujem i želim uspješan rad. U istom vremenskom razdoblju smo imali smo i preuzimanje stomatološke ordinacije nakon što je dugogodišnja stomatologinja otišla u zasluženu mirovinu. Zahvaljujem načelniku što je pomogao u opremanju ordinacije, a prema našim saznanjima Općina je uložila oko 30.000 eura, no u to nisu uključeni građevinski radovi – pojasnila je Hanžeković zahvalivši i Županiji na suradnji koja je ključna za unapređenje kvalitete zdravstvenog sustava.

Zamjenik župana Ljubić kazao je da je ovo izvrstan primjer sinergije Doma zdravlja, Općine i Županije koji su zajedničkim snagama omogućili da mještani imaju najkvalitetniju zdravstvenu skrb.

– Nadam se da ćete i ostati ovdje u Molvama i skrbiti o našim stanovnicima. Vjerujem da će i broj pacijenata rasti upravo zbog dolaska mladih, kvalitetnih i ambicioznih liječnika – poručio je Ljubić liječnicima.

Osvrnuo se i na mjeru subvencije stambenih kredita liječnika, koju je pokrenula Županija, a koja trenutno ima 40 korisnika.

– Ostanku liječnika zasigurno doprinos i ostala ulaganja u zdravstveni sektor, posebno u materijalne uvjete zdravstvenih ustanova i suvremenu opremu, a upravo su posljednjih nekoliko godina obilježile nikad veće investicije u tom području – zaključio je Ljubić.

zatvori