Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Marijanskom procesijom započela jesenska kampanja inicijative 40 dana za život

Marijanskom procesijom od mjesta bdijenja, ispred Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, do Pastoralnog centra blaženog Alojzija Stepinca danas je započela jesenska kampanja inicijative 40 dana za život.

Nakon same procesije održana je sveta misa u Pastoralnom centru blaženog Alojzija Stepinca na koprivničkom Lenišću. Jesenska inicijativa započela je danas i traje sve do 5.  studenog, a odvija se pod geslom “Moj narod gine: nema znanja”.

Molitelji inicijative tako će sve do spomenutog datuma pred koprivničkom bolnicom svakog dana moliti od šest do 18 sati.

Vesna Bunić, voditeljica inicijative 40 dana za život-Koprivnica, u najavi događaja istaknula je kako je ova kampanja molitveno-ekumenskog karaktera, a njena nakana jest prestanak pobačaja u svijetu te obraćenje i iscjeljenje svih koji su u pobačaju sudjelovali.

>> Molitelji se vraćaju pred bolnicu, Bunić: Naša nakana je prestanak pobačaja, a dosad je u Hrvatskoj spašeno više od 130 života

– Tri stupa na kojima počiva zalaganje u međunarodnoj ekumenskoj Inicijativi 40 dana za život su molitva i post, miroljubivo bdijenje pred bolnicama te osvješćivanje lokalne zajednice – istaknula je Bunić.

Dodala je da se Hrvatska ovoj inicijativi prvi put priključila 2014. godine.

– Do danas su ostvareni veliki plodovi – uključeno je 36 hrvatskih gradova, više od 10.000 ljudi sudjeluje u kampanjama, sigurno se zna da su spašena više od 130 života, pružena je moralna, duhovna i materijalna pomoć trudnicama, došlo je do obraćenja brojnih očeva i majki – objasnila je Bunić i naglasila da se Koprivnica priključila inicijativi 2017. godine.

 

Marijanskom procesijom počela jesenska kampanja inicijative 40 dana za život – Koprivnica

Objavljuje Drava.info u Srijeda, 27. rujna 2023.

zatvori