Subota, 11. svibnja 2024.

FOTO Mali koprivnički folkloraši predstavili se podravskim pjesmama i plesovima na Vinkovačkim jesenima

Dječji sastav Folklornog ansambla Koprivnica predstavio se na Dječjim vinkovačkim jesenima.

U svečanom mimohodu dječjih folklornih skupina na 58. Vinkovačkim jesenima, ulicama i trgovima Vinkovaca je tijekom vikenda prošlo 60-ak kulturno-umjetničkih društava s više od 2.000 malih čuvara tradicijskog nasljeđa iz različitih krajeva Hrvatske, a među njima su bili i članovi dječje folklorne skupine iz Koprivnice.

– Naša skupina predstavila se izvodeći dječje podravske pjesme, plesove i igre te s ponosom predstavljajući Koprivničko-križevačku županiju. Za sudjelovanje na ovom događaju ansambl je odabran prema ocjeni komisije sa Županijske smotre dječjeg folklora. Naše najmlađe ugostili su članovi Kulturno-umjetničkog društva Šokadija iz Starih Mikanovaca, a susret je rezultirao novim prijateljstvima i željom za budućim susretom – ističu iz Folklornog ansambla Koprivnica.

Ističu kako osjećaju veliko zadovoljstvo i ponos što su imali priliku predstavljati naš kraj na jednoj od najljepših i najstarijih folklornih manifestacija, a trenutno upisuju i nove članove.

– Želimo pozvati sve zainteresirane koji žele naučiti pjevati, plesati i svirati te njegovati hrvatsku tradicijsku kulturu da nam se pridruže na upisima novih članova svaki ponedjeljak u rujnu 19 do 20 sati u Domoljubu – zaključuju.

zatvori