Četvrtak, 16. svibnja 2024.

FOTO Krajem rujna počinje rekonstrukcija glavnog đurđevačkog trga, Janči: Planiramo završetak radova do Dana grada

Grad Đurđevac s prigradskim naseljima trenutno je veliko gradilište s obzirom na to da su u tijeku radovi na Aglomeraciji, jednoj od najvećih komunalnih i infrastrukturnih investicija.

Radovi na Aglomeraciji Đurđevac u punom su jeku, a radi se na rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda u 10-ak ulica.

Uz spomenute radove uskoro će se početi i s radovima na rekonstrukciji i uređenju Trga sv. Jurja, a za što je nakon potpisivanja ugovora uspješno proveden i postupak javne nabave za izvođače radova.

– Trenutno su u izradi dinamički planovi o početku samih radova, što bi trebalo biti krajem rujna. Do tada ćemo obaviti razgovore sa svima onima koji posluju na granici sa samim trgom, a najviše s ugostiteljima kako bi se radovi uskladili s njihovim poslovanjem. Radovi bi jednim dijelom trebali završiti do obilježavanja Dana grada Đurđevca – kazao je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči te napomenuo kako je u tijeku i projektiranje cesta oko trga te je plan da se i ti radovi završe iduće godine.

Dodao je da će se asfaltirati sve ono što je pripremljeno u sklopu Aglomeracije, ali i ono gdje su ljudi pokazali velik interes – u vinogradarskim predjelima.

Prilikom uređenja gradskog trga sve će se voditi idejom povezivanja zelenih gradskih površina, sadnjom urbanog drveća i druge vegetacije. U središtu cijelog procesa bit će drveće koje gradskoj energetskoj ravnoteži doprinosi hlađenjem, regulacijom te čišćenjem protoka zraka.

– Nove zelene površine učinit će grad još poželjnijim, kvalitetnijim za život i spremnijim za klimatske promjene koje nas očekuju – zaključuje Janči.

Tekst: Martina Sabađija Buđak

zatvori