Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Komunalac i ove godine aktivno uključen u UNICEF Mliječnu stazu ‘Tisuće staza, jedan cilj’

Komunalac Koprivnica drugu godinu zaredom uključio se u akciju UNICEF-a Mliječna staza.

Tako 10 zaposlenika tijekom održavanja utrke, od 15. do 24. rujna, trči, hoda, planinari ili vozi bicikl te tako kao tim sakuplja kilometre putem aplikacije. Uplaćena kotizacija donira se za edukaciju učitelja, nastavnika i drugih stručnjaka u školama za prepoznavanje problema mentalnog zdravlja kod djece i mladih te pružanje prve psihološke pomoći i podrške, zatim za osposobljavanje novih voditelja edukacija kako bi se omogućila podrška mentalnom zdravlju djece i mladih diljem Hrvatske te razvoj edukacije sadržajem za pomoć djeci i mladima u nošenju s traumama.

– Ovog četvrtka uputili smo se zajedničkom Mliječnom stazom te smo biciklima i pješke obišli lokacije Komunalca u gradu Koprivnici, od upravne zgrade preko Bazena Cerine do Kompostane i Reciklažnog dvorišta Herešin, a po povratku smo posjetili tržnicu i Smutek – domaći kutek te se okrijepili zdravim salatama, smoothijima i domaćim zlevankom – kazali su iz Komunalca.

Dodaju kako su svi sudionici sakupili 12,5 kilometara te uz dodatne individualne kilometre nastavljaju skupljati do 24. rujna.

zatvori