Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Grad Koprivnica pedijatru nudi 13.200 eura godišnje i financiranje stanarine s 500 eura mjesečno

Grad Koprivnica odlučio se uhvatiti u koštac s nedostatkom pedijatara u našem gradu.

Tako su gradski vijećnici na prvoj sjednici nakon ljetne stanke podržali program mjera osiguravanja specijalističke zdravstvene zaštite na području Koprivnice.

– Ova tema ne zaokupljuje samo Koprivnicu, već i cijelu Hrvatsku. Došla je inicijativa od ravnateljice Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjane Hanžeković da vidimo kako premostiti ovaj problem. I sami smo primali kritike na tu temu te se nadamo se da ovim mjerama barem malo ublažavamo malo ublažavamo ovaj problem – kazao je uvodno koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Vesna Peršić Kovač dodala je da je zdravlje djeteta najvažnije, a samim time važna je i adekvatna zdravstvena zaštita.

– Ove poticajne mjere mogu istaknuti i kao demografske mjere jer daju poticaj mladim obiteljima da imaju više djece jer će im biti osigurana kvalitetna i adekvatna zdravstvena zaštita. Uz to, i mlade stručnjake, odnosno liječnike se potiče da ostanu Hrvatskoj – rekla je.

Osigurane su pritom dvije mjere – poticajna naknada i financiranje troškova najamnine. Poticajna naknada iznosi 13.272,28 eura neto godišnje za svakog doktora medicine specijalista, za svaku kalendarsku godinu počevši od 2023. pa nadalje. S druge strane, iznos financiranja troškova najamnine odnosi se na financiranje stvarnog troška najma, a najviše do 500 eura mjesečno.

Spomenimo kako pravo na ostvarivanje ovih mjera mogu ostvariti doktori medicine specijalisti pedijatrije koji su zaposleni na neodređeno, puno radno vrijeme u specijalističkim ordinacijama sastavu Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici.

zatvori