Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Đurđevački prvašići i predškolci učili kako se sigurno ponašati u prometu

Hrvatski autoklub Đurđevac i Policijska postaja Đurđevac zajedničkim su snagama na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu proveli preventivnu akciju “Sigurno u školu s HAK-om”.

U akciji su sudjelovala djeca predškolske dobi iz Dječjeg vrtića Maslačak i djeca iz prvih razreda Osnovne škole Đurđevac. Učenici osnovne škole te najstarija dobna skupina djece iz vrtića pokazali su na postavljenom poligonu vještine upravljanja biciklom, romobilom i rolama.

Iz Grada Đurđevca navode kako se akcija tradicionalno provodi uoči početka školske godine, a u cilju ukazivanja na opasnosti s kojima se u suvremenom prometu susreću djeca, kao i na brojnost djece koja aktivno sudjeluju u prometu.

– Ovakvim akcijama nastoji se kroz zabavne sadržaje približiti pojam prometa i sudjelovanja u prometu onim najmlađima, a akciji su se osim djece u velikom broju odazvali i građani Đurđevca – ističu.

Spomenimo kako su podršku sudionicima dali i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović, predsjednik Autokluba Đurđevac Stjepan Tasoti, Pero Krešić iz Autokluba Đurđevac te načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček.

zatvori