Petak, 10. svibnja 2024.

FOTO Dovršen projekt ‘Zdravo srce, zdrava budućnost’, Hanžeković: Usmjerili smo se na zdravlje srca, prevenciju i osvještavanje stanovništva

Cilj projekta “Zdravo srce, zdrava budućnost” jest podizanje i unaprjeđenje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja te zdravog načina života, ali i sprječavanja razvoja bolesti kardiovaskularnog sustava.

Kazala je tako ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković na završnoj konferenciji projekta čiji je nositelj Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, a partner Koprivničko-križevačka županija.

– Usmjerili smo se na zdravlje našeg srca i zdravlje kardiovaskularnog sustava, prevenciju bolesti te osvještavanje stanovništva o različitim aktivnostima i navikama koje je potrebno usvojiti kako bismo imali zdravo srce za zdravu budućnost. To je osobito važno jer većina nas živi sjedilačkim načinom života te ne obraćamo mnogo pažnje na zdravu prehranu – dodala je.

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo uspješnim dovršetkom projekta koji je usmjeren na zdravlje građana.

– Ovo je još jedan u nizu preventivnih projekata koji se provode u županijskom sektoru zdravstva. Upravo preventiva, edukacija i promišljanje o zdravlju mogu spriječiti mnoga teža stanja te pozdravljamo ovakve projekte – rekao je.

Voditeljica projekta i pomoćnica ravnateljice za financijsko poslovanje Željka Fruk održala je prezentaciju u kojoj je pojasnila projektne aktivnosti, dodavši kako se nastojalo popularizirati zdrave navike i zdravlje u svakoj životnoj dobi.

zatvori