Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Dogradnja virovskog vrtića u završnoj fazi, slijedi nabava namještaja i opremanje, Filipović: Roditelje potičemo na ostanak u općini

U općini Virje u tijeku je projekt dogradnje i opremanja Dječjeg vrtića Zrno s jaslicama sufinanciranog iz Europske unije u okviru Nacionalnog plana za oporavak i otpornost.

Voditeljica projekta Kristina Filipović podsjetila nas je da je ukupna vrijednost projekta oko 480.000 eura, od čega dogradnju i opremanje Europska unija sufinancira s gotovo 325.00 eura. Praćenje provedbe projekta i administrativne aktivnosti Općina pritom provodi u suradnji s PORA-om Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije.

– Projektom je planirana dogradnja i opremanje prostora za nove dvije odgojno-obrazovne skupine sa svim potrebnim nusprostorijama za boravak djece. Ukupna površina dogradnje je 258,68 metara kvadratnih. Radovi dogradnje su u završnoj fazi, a izvodi ih domaća tvrtka iz Virja s ugovorenim iznosom od 412.565,75 eura s PDV-om, dok stručni i obračunski nadzor obavlja tvrtka iz Bjelovara s ugovorenim iznosom od 8.250 eura s PDV-om – naglasila je.

Spomenimo da je ovih dana završen i postupak nabave namještaja i druge opreme za dograđene prostorije i nusprostorije vrijednosti od 32.890,61 eura s PDV-om, a odabrana je tvrtka iz Zadra.

– Realizacijom projekta osigurat će se dodatni kapaciteti za djecu vrtićke dobi koja trenutno nemaju osigurane uvjete za sudjelovanje u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju. Također, provedbom projekta i osiguranim uvjetima ranog i predškolskog odgoja svoje djece, roditelji će biti potaknuti na ostanak na području općine Virje što je i jedan od ciljeva demografske politike Općine – istaknula je Filipović.

zatvori