Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO: DERBI U BEPOVOJ DVORANI Podravkašice dočekuju Lokomotivu, trener Obrvan: Vjerujem u cure, sve su zdrave, spremne i motivirane

Rukometašice Podravka Vegete ove će nedjelje igrati derbi utakmicu s Lokomotivom.

Riječ je o susretu četvrtog kola Prve hrvatske rukometne lige za žene koji će početi u 17 sati u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo i ulaz će biti besplatan, a na današnjoj konferenciji za medije najavio ga je trener Podravkašica Ivica Obrvan.

– Ovo je dosta važna utakmica za obje ekipe koja još uvijek ne odlučuje ni o čemu, a igračice Lokomotive kao aktualne prvakinje Hrvatske same po sebi ne dozvoljavaju da u ovoj utakmici itko bude favorit. Naša je prednost što igramo pred domaćom publikom i to ćemo nastojati iskoristiti uz dobru motivaciju, borbenost i analizu protivnica. Vjerujem da ćemo biti u pravom izdanju i da ćemo zabilježiti pobjedu pa da puni samopouzdanja i s dva vrlo važna boda odemo u nastavak prvenstva – naveo je trener.

Nadolazeći derbi najavila je i Podravkašica Tina Barišić rekavši kako se ekipa dobro priprema.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Još imamo tri dana priprema, no nema puno nepoznanica jer dobro poznajemo Lokomotivu, kao i ona nas. Bit će to pravi derbi i htjele bismo se od njih odvojiti četiri boda pošto one već imaju poraz od Osijeka – poručila je Barišić.

U sličnom tonu nastavila je i vratarka Podravka Vegete Antonia Tucaković.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Atmosfera je dobra, pripremamo se kao i za svaku utakmicu, a već od prije znamo cure jer smo dosta puta igrale zajedno. Bit će to veliki dvoboj, imamo borbenost i motivaciju i nadam se da ćemo svojom igrom opravdati očekivanja. Ne smijemo podcjenjivati nikoga posebno zbog toga što trener Lokomotive Nenad Šoštarić iz svoje ekipe izvlači maksimum, ali mislim smo favoriti uvijek kada igramo u našoj dvorani – naglasila je Tucaković.

Spomenimo i da je na konferenciji trener Obrvan komentirao razlike u muškom i ženskom rukometu, odnosno progovorio je o načinu na koji se prilagodio novim izazovima.

– Ako uopće ima razlika u muškom i ženskom rukometu, relativno brzo sam se prilagodio jer na moju sreću imam dosta iskustva. Primjer Nenada Šoštarića koji nakon puno godina rada u ženskom rukometu vjerojatno odlazi voditi najuspješniji muški klub govori upravo u tom pravcu da predrasude ne trebaju postojati. Ja imam svoj pogled, taktičke zamisli i nove akcije u napadu koje tek trebaju do kraja sjesti jer je ovo premali period priprema, a nadolazeća utakmica je i za Lokomotivu i za nas došla malo prerano. Ne bih se osvrtao na to da je Lokomotiva previše oslabljena, fokusirani smo isključivo na našu ekipu i na našu igru i ono što mi trebamo napraviti kako bismo došli do pobjede koju jako želimo – naveo je.

>> Podravkašice u trećem kolu svladale Bjelovar, slijedi važan derbi s Lokomotivom

Dodao je još i da uvijek postoji prostor za napredak što je bilo vidljivo u susretu s Bjelovarom.

– Trener koji je uvijek zadovoljan izvedbom svoje ekipe je u krivu jer uvijek postoji prostor za napredak. Utakmica protiv Bjelovara nije bila u opasnosti niti jednog trenutka, malo smo se mučili u obrambenom dijelu i nekim segmentima realizacije. Možda je i bolje da se sada  dogodila jedna takva utakmica pa da nas malo “vrati”. Dobro smo izgledali u pripremnim utakmicama kada smo bili najumorniji, no to su prijateljske utakmice kada tako i djevojke razmišljaju. Djevojke su spremne i kroz ova tri naredna dana dobit će još potrebnih informacija s planom igre; one su ipak glavne i odgovorne na terenu da prepoznaju situacije koje će nama ići u prilog. Vjerujem u cure, sve su zdrave, spremne i motivirane. Očekujem dobru utakmicu – istaknuo je Obrvan.

Snimio Tomislav Matijašić.

Kada je pak riječ o suradnji s igračicama, stručnim stožerom i klubom općenito, Obrvan je zadovoljan.

– Osjećam se jako dobro, a prihvaćen sam odlično. Puno je posla, nije bilo puno šetnje po gradu jer se sve svodi na treninge. Suradnja sa stručnim stožerom je jako kvalitetna, klub je posložen odlično. Cure i treneri imaju sve uvjete za rad, vidi se da je klub organiziran što me i ne čudi, čak sam i više iznenađen nego što sam to očekivao. Što se tiče rezultata i očekivanja, normalno da se uvijek žudi za boljim i višim, ali uvijek donekle treba biti realan, izvlačiti maksimum i nadati se da će se u ovoj sezoni i narednima događati iskoraci. Ako na trenutak preskočim domaće prvenstvo, u Europskoj ligi radit ćemo u pravcu da se dogode dobre utakmice, odnosno da se prvo plasiramo, ali to je sve proces koji traži strpljenje – zaključio je trener.

Snimio Tomislav Matijašić.
zatvori