Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

FOTO Članovi Kluba 61. lad PZO Koprivnica obilježili 32. godišnjicu ustroja

Članovi Kluba 61. lad PZO Koprivnica održali su svečanu akademiju kojom je obilježena 32. godišnjica ustroja.

Uzvanicima se uvodno obratio predsjednik udruge Ranko Vrban koji je uz zahvalu Koprivničko-križevačkoj županiji i Gradu Koprivnici istaknuo kako je kroz postrojbu prošlo više od 1.700 pripadnika koji su u svojim ratnim djelovanjima na svim hrvatskim bojištima pokazali veliku hrabrost i srce.

O ratnom putu i zahtjevnim zadaćama koje su uspješno izvodili govorio je zamjenik ratnog zapovjednika postrojbe Zoran Lulić, a prigodnim govorima obratili su se i umirovljeni brigadir 113. šibenske brigade Krunoslav Mazalin, umirovljeni brigadni general Darko Rukavina te gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Dodajmo kako su akademiji uz pripadnike postrojbe prisustvovali i brojni prijatelji, ratni suborci te predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata koji su sudjelovali i u polaganju vijenca kod Spomenik hrvatskoj slobodi i hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Održana je i sveta misa za sve nestale i umrle hrvatske branitelje koju je u kapelici svetog Florijana predvodio policijski kapelan Ozren Bizek.

zatvori