Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Brojni građani u središtu Koprivnice educirali se o zdravim stilovima života

U povodu obilježavanja Svjetskog dana srca, Međunarodnog dana starijih osoba, Nacionalnog dana hodanja i Dana ružičaste vrpce, na Zrinskom trgu u Koprivnici današnjeg su prijepodneva održane mnogobrojne aktivnosti.

Organizirano je tako mjerenje tlaka, šećera u krvi, tjelesne težine i opsega struka, a dijelili su se edukativni leci i testovi za rano otkrivanje raka debelog crijeva. Svi zainteresirani mogli su i vježbati, naučiti praktične vježbe reanimacije na lutki i educirati se o provođenju samopregleda dojki na lutki.

Cilj svega bila je promocija zdravih stilova života – tjelesne aktivnosti, zdrave prehrane, nepušenja i umjerene konzumacije alkohola, prevencije i ranog otkrivanja bolesti, održavanja i unaprjeđenja zdravlja te zdravog i aktivnog starenja.

Spomenimo da je organizator Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Općom bolnicom Dr. Tomislav Bardek, Zavodom za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Domom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, Udrugom srčanih bolesnika Koprivničko-križevačke županije Srce, Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Udrugom matice umirovljenika Koprivnica, Udrugom udomitelja Molvarski topli dom Molve, Udrugom žena s bolestima dojke Nada, Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica i Srednjom školom Koprivnica.

zatvori