Utorak, 14. svibnja 2024.

Fabijanec: Što je sa studentskim domom?, Jakšić: Ugovor s investitorom ne važi jer je probio sve rokove, pregovaramo s ministarstvom

Hoće li Koprivnica napokon dobiti studentski dom?

Pitanje je to koje se postavlja već nekoliko godina, a na ovotjednoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća postavio ga je SDP-ov Timon Fabijanec.

– Trenutna situacija nam je da imamo inflaciju, rastu cijene stanova i ono na što sam jako ponosan jest da imamo sve više studenata na Sveučilištu Sjever – istaknuo je Fabijanec.

Snimio Valentino Štefanek.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić naglasio je najprije da je Koprivnica jedini grad koji ima sjedište sveučilišta koje je javno u kojem država nije napravila studentski dom.

– Imali smo nekoliko pokušaja u javno-privatnim inicijativama da se ta priča pomakne i da se nešto napravi. Prvi privatni investitor je odustao. Drugi privatni investitor je ušao u cijelu tu priču prije pandemije koronavirusa. Imali smo određene uvjete i rokove i svi oni su se iscrpili i nažalost nije došlo do prve lopate i poslali smo mu dopis da taj ugovor jednostavno više ne važi s obzirom na to da su svi rokovi probijeni. On je uzeo na sebe obvezu da će dati neka dodatna pravna mišljenja i tumačenja i da ima navodnu volju pokrenuti se, ali moram reći da nisam neki preveliki optimist, jer ako se u tri i pol godine ne dogodi ništa, onda je teško očekivati da će se nešto dogoditi u mjesec dana – objasnio je Jakšić.

No. gradonačelnik je dodao da su uspostavili komunikaciju s resornim Ministarstvom znanosti i obrazovanja, kaže da se spremaju određeni fondovi koji će se otvarati upravo za studentske domove te da su ljudi u ministarstvu prihvatili činjenicu da je malo čudno da samo Koprivnica nema studentski dom.

zatvori