Petak, 17. svibnja 2024.

Đurđevac i ove godine osigurao radne materijale za svoje učenike, Janči: Činimo sve kako bismo osigurali jednosmjensku nastavu

Grad Đurđevac i ove je godine osigurao sve radne materijale za đurđevačke učenike i srednjoškolce.

Iz đurđevačke Gradske uprave poručili su kako se ove godine, kao i proteklih sedam dosad, mora ispuniti jednostavan obrazac zahtjeva.

U Matičnoj školi u Đurđevcu odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja došlo je odobrenje za još jedan razredni odjel pa će u novoj školskoj godini biti formiran četvrti razredni odjel petog razreda, a nastava će se i ove godine odvijati u dvije smjene.

– Svakako želimo jednosmjensku nastavu u našoj osnovnoj školi i činimo sve da dođe do te realizacije. Grad Đurđevac je pripremio projekte za nadogradnju osnovne škole i prijavit ćemo se na raspisani natječaj za osiguranje sredstava – najavio je Hrvoje Janči, gradonačelnik Grada Đurđevca.

Snimio Valentino Štefanek.

U Osnovnoj školi Đurđevac i u postojećim uvjetima čini se da će nastava biti kvalitetna.

Potvrdio je to i Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnove škole Đurđevac, istaknuvši da se smanjenjem broja učenika u razrednim odjelima stvaraju uvjeti za kvalitetniji rad s učenicima, čime je osigurana bolja komunikacija te povratne informacije među sudionicima odgojno-obrazovnog rada.

– U svakom razrednom odjelu ima specifičnosti u odnosu na individualne karakteristike učenika te je to važan kriterij za formiranje razrednih odjela. Ključne podatke o tome dobili smo u razgovoru s roditeljima, odgajateljima iz vrtića te neposrednim uvidom pri upisu djece u prvi razred. U vezi s time sastavljanje razrednih odjela bilo je u domeni stručnih suradnika škole. Vjerujemo da će roditelji njihove stručne i promišljene odluke prihvatiti i da u tom smislu već pripremaju svoju djecu za iduću školsku godinu – rekao je školski pedagog Nikola Vuković.

Zaključio je kako je važno da učenici iz ulica idu u iste razredne odjele te da prijašnje druženje u vrtiću ili maloj školi nije kriterij za nastavak školovanja u osnovnoj školi.

zatvori