Utorak, 14. svibnja 2024.

DANI VOĆA U tijeku su prijave za proizvođače, očekuje se sudjelovanje velikog broja obiteljskih gospodarstava

Najveća manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina 25. Dani voća Koprivničko-križevačke županije ove će se godine održati 6. i 7. listopada, a trenutno su u tijeku prijave za proizvođače.

Naime, prvi dan bit će rezerviran za stručna predavanja, dok će drugog dana u prostru Starog grada u Đurđevcu s početkom u 10 sati biti održan sajam izlagačko-prodajnog karaktera.

– I ove se godine očekuje sudjelovanje velikog broja obiteljskih gospodarstava te proizvođača koji su orijentirani prema voćarskim kulturama i domaćoj proizvodnji. Posjetitelji će moći uživati u velikom izboru raznih voćnih kultura i sorti te tradicionalnoj promotivno-prodajnoj izložbi – kazali su iz Službe ureda župana.

Spomenimo kako je glavni organizator manifestacije Koprivničko-križevačka županija, a u organizaciji sudjeluju Grad Đurđevac i gradska turistička zajednica, Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede – područna jedinica Koprivnica te Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije te Poljoprivredna zadruga Gruda za proizvodnju, skladištenje i distribuciju voća i povrća.

Više informacija o načinu prijave i programu možete pronaći ovdje.

zatvori