Srijeda, 15. svibnja 2024.

[2. ŽNL] U derbiju kola Prekodravac dolazi u goste Viktoriji, Omladinac dočekuje Reku, Podravec nova tri boda traži u Gotalovu

Pred nama je uzbudljivo sedmo kolo Druge županijske nogometne lige, što bi značilo da smo točno na polovici jesenskog dijela prvenstva.

Kolo započinje u subotu u 16 sati kad je na rasporedu utakmica u Sokolovcu gdje će domaćin Sokol dočekati Mladost iz Koprivničkih Bregi. Subotnji domaćini malo su bolje ušli u prvenstvo od svojih protivnika te se sa šest sakupljenih bodova trenutno nalaze na devetom mjestu. Bregovci s druge pak strane na svojem kontu imaju tek tri boda te se nalaze na 12. mjestu i bodovi su im prijeko potrebni kako bi se izdigli s dna prvenstvene ljestvice.

Kolo se nastavlja u nedjelju kad se s početkom u 16 sati igra preostalih šest utakmica.

Derbi kola igra se u Vojakovcu gdje Viktoriji, koja se trenutno nalazi na četvrtom mjestu, dolazi u goste vodeći Prekodravac. Viktorija je u dosadašnjem dijelu prvenstva upisala pet pobjeda i tek jedan poraz i to u četvrtom kolu kad je sa 4:1 izgubila od Omladinca. Upravo je Omladinac uz Prekodravca jedina momčad koja ima 100-postotni učinak, no Prekodravac je trenutno vodeći zbog bolje gol razlike. Iako je Viktorija ove sezone pokazala jako dobar nogomet, Prekodravac je nedohvatljiva zvijezda prvenstva te u utakmicu ulazi kao veliki favorit.

Podravec, iako se nalazi na trećem mjestu na prvenstvenoj ljestvici, može se pohvaliti najboljom obranom lige. Primili su tek pet pogodaka u prvih šest kola, što je manje čak i od vodećeg Prekodravca. Osim što imaju najbolju obranu, mogu se pohvaliti i drugim najboljim napadom lige. Naime, dosad su postigli 30 pogodaka što je u prosjeku pet pogodaka po utakmici. Ispred njih jedino je Prekodravac koji je u šest kola postigao nevjerojatna 43 pogotka, dok je drugoplasirani Omladinac postigao čak pet golova manje od Podravca, odnosno 25 pogodaka. Po nova tri boda igrači Podravca ove nedjelje odlaze u Gotalovo momčadi Goška. Nedjeljni domaćini trenutno na svojem kontu imaju tek tri boda te se nalaze na 11. mjestu. Gošku su prijeko potrebni bodovi kako bi se izdigao s dna ljestvice. Sve osim pobjede gostujuće momčadi bilo bi veliko iznenađenje u Gotalovu.

Najvjerniji pratitelj Prekodravca, Omladinac iz Herešina na domaćem terenu dočekuje Reku. Omladinac je uz Prekodravac, jedina momčad koja u šest utakmica ima šest pobjeda. Sedmu pobjedu u nizu nedjeljni domaćini pokušat će ostvariti protiv momčadi koja je do sada pokazala solidnu igru te se s devet sakupljenih bodova smjestila na šestom mjestu na prvenstvenoj ljestvici. Iako je Reka dobra momčad, teško je za vjerovati da će ovo kolo doći do pokojeg boda jer Omladinac se s pravom smatra jednim od glavnih kandidata za osvajanje lige.

Mičetinac na domaćem terenu dočekuje Čvrstec, trenutno posljednje plasiranu momčad prvenstva. Čvrstec je do sada osvojio svega tri boda, dok Mičetinac na svom kontu ima pet bodova koje je ostvario pobjedom nad Rekom te remijima protiv Graničara iz Novog Virja i  Mladosti iz Sigeca. Mičetinac zbog prikazanih prvenstvenih izdanja, ali i prednosti domaćeg terena, u utakmicu ulazi kao favorit.

Sigečka Mladost u nedjelju će u Novom Virju kod domaćina Graničara pokušati isprati težak okus prošlotjednog poraza na domaćem terenu od Viktorije. Sigečanima je ovo bio drugi uzastopni poraz, a trenutno se nalaze na osmom mjestu sa sedam sakupljenih bodova. S druge pak strane, Graničar je jako dobar ove sezone te se s 10 sakupljenih bodova nalazi na petom mjestu. Svoju snagu Graničar je pokazao prošlog tjedna kad je sa 4:1 na gostovanju svladao Reku. Ova pobjeda, ali i preostali rezultati ove sezone, daju vjetar u leđa nedjeljnim domaćinima koji u utakmicu ulaze kao favoriti.

U posljednjem susretu kola u Gornjoj Rijeci sastaju se istoimeni domaćin i Drava iz Podravskih Sesveta. Nedjeljni domaćini trenutno su na pretposljednjom mjestu na prvenstvenoj ljestvici s tri sakupljena boda. Do novih bodova neće im biti lako doći jer im u goste dolazi Drava koja je dosad pokazala vrlo dobru igru koja je rezultirala sa sedam bodova s kojima se Drava smjestila na sedmom mjestu na tablici. Drava u Gornju Rijeku zasigurno odlazi s imperativom pobjede što je vrlo izgledno ako budu koncentrirani i pokažu svoju najbolju igru na terenu.


Raspored sedmog kola Druge županijske nogometne lige: 

30.09.2023 16:00 Sokolovac NK Sokol – NK Mladost Bregi
01.10.2023 16:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Drava (PS)
01.10.2023 16:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Čvrstec
01.10.2023 16:00 Gola NK Gošk – NK Podravec
01.10.2023 16:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Prekodravac
01.10.2023 16:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Mladost Sigetec
01.10.2023 16:00 Herešin NK Omladinac – NK Reka

zatvori