Nedjelja, 19. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Prekodravac odlazi na gostovanje u Mičetinac, Graničar dočekuje Omladinac, okršaj Goška i sigečke Mladosti u Gotalovu

Pred nama je peto kolo Druge županijske nogometne lige.

Kolo započinje u subotu utakmicom u Sokolovcu gdje Sokolu u goste dolazi Čvrstec. Obje momčadi u dosadašnjem dijelu prvenstva upisale su po jednu pobjedu i tri poraza. Sokol je slavio u drugom kolu pobijedivši sigečku Mladost, dok je Čvrstec u prošlom kolu s 2:1 bio bolji od Drave iz Podravskih Sesveta. Obje momčadi nalaze se u donjem dijelu prvenstvene ljestvice te su im bodovi prijeko potrebni kako bi se priključili sredini tablice.

Preostalih šest utakmica igra se u nedjelju u 16 sati.

Vodeći Prekodravac odlazi na gostovanje u Mičetinac. Prekodravac uz Omladinac jedini ima 100-postotni učinak, s time da Prekodravac ima bolju gol razliku. Tako je u četiri dosadašnja kola postigao čak 28 pogodaka i primio svega tri gola što mu daje epitete najefikasnijeg napada lige, ali i najbolje obrane lige. S druge pak strane, Mičetinac se nalazi na osmom mjestu s pet sakupljenih bodova te će biti veliko iznenađenje ako nedjeljni domaćini uspiju doći do pokojeg boda u ovom kolu.

Gošk će do svojih prvih bodova ove sezone pokušati doći na domaćem terenu protiv Mladosti iz Sigeca. Bit će to jako težak zadatak za nedjeljne domaćine jer je sigečka Mladost iznimno jaka momčad što potvrđuje i sedam bodova koje su skupili dosad u prvenstvu. Mladost je tako upisala dvije pobjede i to protiv Drave iz Podravskih Sesveta i Gornje Rijeke, remizirala je s Mičetincom te upisala jedan poraz protiv Sokola u drugom kolu.

Najvjerniji pratitelj Prekodravca, Omladinac, u nedjelju odlazi na gostovanje Graničaru u Novo Virje. Riječ je o okršaju trenutno druge momčadi prvenstvene ljestvice i domaćina koji se trenutno nalazi na šestoj poziciji sa sedam sakupljenih bodova. Graničar je ove godine pokleknuo tek protiv Viktorije u trećem kolu, dok su u preostale tri utakmice upisali dvije pobjede i remi.

Najlakši zadatak, barem u teoriji, ovo kolo imaju igrači Podravca koji odlaze na gostovanje u Gornju Rijeku. Podravec se trenutno nalazi na trećem mjestu s 10 osvojenih bodova te u utakmicu ulazi kao veliki favorit protiv momčadi koja dosad nema upisan još ni jedan bod.

Derbi gornjeg dijela prvenstvene ljestvice igra se u Vojakovcu gdje Viktoriji u goste dolazi Reka. Riječ je o okršaju četvrte i pete momčadi prvenstvene ljestvice. Obje momčadi sakupile su devet bodova do sada. Viktorija je nakon tri uzastopne pobjede u prošlom kolu upisala prvi poraz i to protiv Omladinca, dok je Reka svoj jedini poraz upisala u trećem kolu na gostovanju u Mičetincu. Obje momčadi pokazale su jako dobar nogomet te bi ova utakmica trebala biti prava poslastica za sve ljubitelje županijskog nogometa.

U posljednjoj utakmici kola Dravi u Podravske Sesvete dolazi bregovska Mladost. Bregovci su prije dvije sezone žarili i palili ligom te bili glavni konkurenti za osvajanje naslova prvaka. Već prošle sezone drastično su pali s formom, a loši rezultati nastavljeni su i ove sezone. Mladost je u četiri dosadašnja susreta upisala tek jednu pobjedu i to u trećem kolu kad su u gostima svladali Čvrstec te se s ta tri sakupljena boda trenutno nalaze na 10. mjestu na prvenstvenoj ljestvici. Drava se nalazi u još goroj situaciji, sa sakupljenim bodom trenutno je na 12. mjestu. Obje momčadi željne su bodova, koji su im potrebni kako bi se približile vrhu prvenstvene ljestvice te bi ova utakmica mogla biti vrlo čvrsta i zanimljiva.


Raspored petog kola Druge županijske nogometne lige: 

16.09.2023 16:00 Sokolovac NK Sokol – NK Čvrstec
17.09.2023 16:00 Podravske Sesvete NK Drava (PS) – NK Mladost Bregi
17.09.2023 16:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Podravec
17.09.2023 16:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Prekodravac
17.09.2023 16:00 Gola NK Gošk – NK Mladost Sigetec
17.09.2023 16:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Reka
17.09.2023 16:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Omladinac

zatvori