Petak, 10. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Podravec odlazi u Podravske Sesvete, Sokol dočekuje Prekodravac, bregovska Mladost lovi prve bodove kod Čvrsteca

Pred nama je vikend pa samim time i nova uzbuđenja na travnjacima diljem županije u kojima će moći uživati svi ljubitelji županijskog nogometa.

Ovog vikenda na rasporedu je treće kolo Druge županijske nogometne lige koje u subotu otvaraju Sokol i Prekodravac. Gostujuća momčad savršeno je započela novu sezonu te se trenutno nalazi na drugom mjestu na prvenstvenoj ljestvici. Subotnji domaćini s druge pak strane sezonu su započeli porazom protiv Reke. Gorak okus poraza iz prvog kola isprali su gostujućom pobjedom u prošlom kolu protiv favorizirane Mladosti iz Sigeca. Prekodravac u utakmicu ulazi kao lagani favorit, no dolazak do novih bodova bit će sve, samo ne lak zadatak.

Preostalih šest utakmica igra se u nedjelju s početkom u 17 sati.

Podravec, trenutno vodeća momčad prvenstva, odlazi na gostovanje igračima Drave u Podravske Sesvete. Nedjeljni domaćini u dvije utakmice još uvijek nisu uspjeli sakupiti ni bod, izgubivši od sigečke Mladosti i Prekodravca. Velika je vjerojatnost da ni u trećem kolu neće uspjeti doći do pozitivnog rezultata jer je Podravec u prva dva kola pokazao impresivnu snagu postignuvši 15 pogodaka te primivši svega jedan gol.

Derbi začelja igra se u Svetom Petru Čvrstecu gdje posljednjoj momčadi prvenstva dolazi bregovska Mladost koja je trenutno pretposljednja. Obje momčadi nakon dva kola na svom kontu nemaju sakupljen ni bod s time da Čvrstec ima lošiju gol razliku. Obje momčadi doživjele su dva izrazito visoko poraza tako da motiva za pozitivan rezultat u ovoj utakmici neće nedostajati.

Omladinac nakon prošlotjedne pobjede na domaćem terenu protiv Mičetinca po nova tri boda odlazi na gostovanje u Gotalovo Gošku koji još uvijek nema ni jedan bod. Omladinac je jedan od glavnih kandidata za vrh prvenstvene ljestvice pa tako u Gotalovo odlazi kao izrazit favorit.

Mičetinac je u dva kola sakupio bod. Prvi puni plijen ove sezone pokušat će osvojiti na domaćem terenu protiv Reke. Reka je s druge pak strane pokazala kako se jako dobro pripremila za ovu sezonu upisavši dvije sigurne pobjede protiv Sokola i Gornje Rijeke. Mičetinac je uvijek neugodan domaćin te bi ova utakmica mogla biti jako zanimljiva.

Mladost iz Sigeca, ako je suditi po prva dva kola, nije se baš najbolje snašla u Drugoj ligi. Nakon pobjede od 2:1 na gostovanju u Podravskim Sesvetama, u prošlom je kolu izgubila s 1:0 na domaćem terenu od Sokola. Gorak okus poraza tako će zasigurno htjeti isprati u nedjelju kada odlaze na gostovanje u Gornju Rijeku. Nedjeljnim domaćinima prijeko su potrebni bodovi kako bi se izdigli s dna prvenstvene ljestvice, s obzirom na to da još uvijek nemaju sakupljen ni jedan bod.

Nakon prošlotjedne visoke gostujuće pobjede u Koprivničkim Bregima od čak 9:3, Viktorija ovog vikenda dočekuje Graničar iz Novog Virja. Viktorija je i u prvom kolu upisala pobjedu tako da trenutno ima maksimalnih šest bodova. S druge pak strane, Graničar je u dva kola sakupio četiri boda remiziravši s Mičetincom te pobijedivši Gošk. Nedjeljni domaćini u susret ulaze kao lagani favoriti.


Raspored utakmica trećeg kola Druge županijske nogometne lige: 

02.09.2023 17:00 Sokolovac NK Sokol – NK Prekodravac
03.09.2023 17:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Mladost Bregi
03.09.2023 17:00 Podravske Sesvete NK Drava (PS) – NK Podravec
03.09.2023 17:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Mladost Sigetec
03.09.2023 17:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Reka
03.09.2023 17:00 Gola NK Gošk – NK Omladinac
03.09.2023 17:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Graničar (NV)

zatvori