Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

[2. ŽNL] Nezaustavljivi Prekodravac favorit je protiv Goška, a Omladinac protiv bregovske Mladosti

Diljem Koprivničko-križevačke županije ovog se vikenda igraju utakmice šestog kola Druge županijske nogometne lige.

Većina susreta igra se u nedjelju, no u subotu će se u 16 sati u Torčecu sastati Podravec i Mičetinac. Podravec je trenutno vrlo dobar treći s 13 bodova, dok su subotnji gosti deveti i broje pet bodova. Torčanci su u ovoj utakmici favoriti, a bodovi su im svakako potrebno kako bi nastavili korak s vodeće dvije ekipe. Spomenimo i da nogometaši Podravca ove sezone ostvaruju visoke pobjede – u prvom kolu Mladost iz Koprivničkih Bregi pobijedili su 7:1, zatim su s Čvrstecom odigrali 8:0, Sokol je „stradao“ 6:1, a Gornja Rijeka u prošlom kolu 5:1.

Sve ostale susrete gledat ćemo u nedjelju u 16 sati. Mladost iz Koprivničkih Bregi tako će na svom terenu dočekati Omladinac. Omladinac pokazuje sjajne rezultate pa je tako trenutno drugi na tablici i bodovno je izjednačen s prvim Prekodravcom. U nedjelju u teoriji ne bi trebao imati pretežak zadatak s obzirom na odličnu formu, a i domaćini su pri dnu tablice, to jest na 12. mjestu s jednom pobjedom i četiri poraza.

Zanimljivo će biti i u Reki gdje istoimenom domaćinu pristiže Graničar iz Novog Virja. Riječ je zapravo o derbiju susjeda na tablici s obzirom na to da su domaćini peti, a gosti šesti.

Mladosti iz Sigeca pak pristiže Viktorija. Sigečani su u prošlom kolu izgubili od Goška, dok je Viktorija rezultatom 6:2 bila bolja od Reke. Dodajmo da je Viktorija u srijedu u šesnaestini finala Županijskog nogometnog kupa pomalo neočekivano izbacila Osvit. Dakle, motiva za novim bodovima gostima ne nedostaje.

>> FOTO [ŽUPANIJSKI KUP] Odigrani prvi susreti šesnaestine finala, šok za Kunovčane i Đelekovčane

Prekodravac ove sezone žari i pali pa je vodeći na tablici s 15 bodova, a isto toliko ima i već spomenuti drugoplasirani Omladinac. Obje ekipe u prvih pet kola ne znaju za poraz, a za očekivati je da će nezaustavljivi Prekodravac nastaviti odličan niz s obzirom na to da će u nedjelju snage odmjeriti s Goškom koji je 11. na tablici.

Derbi začelja igrat će se u Svetom Petru Čvrstecu gdje će se susresti Čvrstec i Gornja Rijeka. Čvrstec je pretposljednji i dosad je upisao tri boda kroz jednu pobjedu, dok Gornja Rijeka na zadnjem mjestu još ne zna za bod(ove), a hoće li se to promijeniti nakon ovog kola, tek treba vidjeti.

Preostala utakmica kola igra se u Podravskim Sesvetama gdje domaćinu Dravi pristiže Sokol.


Raspored igranja šestog kola Druge županijske nogometne lige:

23.09.2023 16:00 Torčec NK Podravec – NK Mičetinac
24.09.2023 16:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Omladinac
24.09.2023 16:00 Reka NK Reka – NK Graničar (NV)
24.09.2023 16:00 Sigetec NK Mladost Sigetec – NK Viktorija
24.09.2023 16:00 Ždala NK Prekodravac – NK Gošk
24.09.2023 16:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Gornja Rijeka
24.09.2023 16:00 Podravske Sesvete NK Drava (PS) – NK Sokol

Tablica Druge županijske nogometne lige:

Slušaj uživo
zatvori