Srijeda, 9. listopada 2024.

[1. ŽNL] U derbiju kola Prugovac gostuje u Đurđevcu, Starigrad dočekuje Močile, Tomislav odlazi na gostovanje u Kalinovac

Ovog vikenda diljem županije igra se peto kolo Prve županijske nogometne lige.

Prve tri utakmice igraju se u subotu s početkom u 16 sati.

Trenutno vodećem Graničaru u goste dolazi Prugovac. Riječ je o derbiju kola u kojem 100-postotnom domaćinu dolazi momčad koja se s 10 bodova trenutno nalazi na trećem mjestu. Graničar je glavni favorit za osvajanje naslova prvaka lige te će ovo biti prvi pravi ispit za Đurđevčane ove sezone.

Najvjerniji pratitelj Graničara, Tomislav iz Drnja u subotu odlazi na gostovanje u Kalinovac. Kalinovac je nakon dva remija i pobjede u prošlom kolu upisao prvi poraz i to od Prugovca.  Tomislav je u četiri dosadašnja susreta upisao tri pobjede i remi te iako u subotu gostuju u Kalinovcu u utakmicu ulazi kao favorit.

Posljednja subotnja utakmica igra se u Starigradu gdje istoimenom domaćinu u goste dolaze Močile. Riječ je o dvoboju trenutno četvrte i šeste momčadi prvenstvene ljestvice koje dijele svega dva boda razlike. Starigrad je nakon poraza u prvom kolu od Graničara, započeo s odličnim nizom od tri iznimno visoke pobjede te je trenutno najefikasnija momčad prvenstva s postignutih čak 18 golova. Starigrad i u subotnju utakmicu ulazi kao favorit te će se gosti morati dobrano potruditi ne bi li izvukli pozitivan rezultat.

Kolo se nastavlja u nedjelju u 16 sati kad se igraju preostala četiri susreta.

Susjedski derbi igra se u Hlebinama gdje Lipi u goste dolazi Drava iz Novigrada Podravskog. Obje momčadi loše su ušle u sezonu. Lipa ima tek dva remija i to protiv Tomislav Radnika i protiv Tomislava. Nedjeljnim domaćinima prijeko su potrebni bodovi kako bi se izdigli s dna prvenstvene ljestvice. No, bodovi su potrebni i Dravi koja u četiri kola ima tek remi protiv Miklinovca te se trenutno nalazi na posljednjem mjestu.

Rudar iz Glogovca je, nakon dobrog otvaranja sezone i pobjede protiv Panonije, nanizao tri poraza. Nove bodove ove će nedjelje na domaćem terenu pokušati osvojiti protiv Tomislav Radnika koji se na prvenstvenoj ljestvici nalazi dva mjesta iznad Rudara s tek bodom više.

Panonija baš kao i Rudar u četiri dosadašnja kola ima upisanu jednu pobjedu i tri poraza. Iako u nedjelju igraju na domaćem terenu, za nove bodove igrači će se morati dobrano potruditi jer im u goste dolazi Osvit. Osvit se trenutno nalazi na petom mjestu sa sedam sakupljenih bodova te u nedjeljnu utakmicu ulazi kao veliki favorit.

Posljednja utakmica igra se u Koprivničkom Ivancu gdje Sloga dočekuje Miklinovec. Početak sezone za ove momčadi nije bio najbajniji. Sloga je u četiri susreta upisala tek jedan remi i to u trećem kolu protiv Prugovca, dok je Miklinovec svoja četiri boda sakupio u posljednja dva kola remiziravši s Dravom te pobijedivši Lipu u prošlom kolu. Igrači Žute podmornice zasigurno će htjeti nastaviti pozitivan niz protiv pretposljednje momčadi prvenstvene ljestvice.


Raspored petog kola Prve županijske nogometne lige:

16.09.2023 16:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Tomislav
16.09.2023 16:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Prugovac
16.09.2023 16:00 Starigrad NK Starigrad – NK Močile
17.09.2023 16:00 Hlebine NK Lipa – NK Drava (NP)
17.09.2023 16:00 Koprivnički Ivanec NK Sloga – NK Miklinovec
17.09.2023 16:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Tomislav Radnik
17.09.2023 16:00 Peteranec NK Panonija – NK Osvit

Slušaj uživo
zatvori