Subota, 18. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Tomislavu u goste dolazi Sloga, Panonija lovi bodove u Močilama, Rudar na teškom gostovanju u Đelekovcu

Prvenstvo kao da je jučer počelo, a pred nama je već četvrto kolo Prve županijske nogometne lige.

Kolo započinje u subotu utakmicom u Miklinovcu gdje istoimenom domaćinu u goste dolazi hlebinska Lipa. Ni jedna od ove dvije momčadi u prva tri kola ne zna za pobjedu. Miklinovec je trenutno posljednja momčad na prvenstvenoj ljestvici. Subotnji su domaćini prošlog tjedna došli do svog prvog boda u prvenstvu remiziravši na domaćem terenu s Dravom iz Novigrada Podravskog. Hlebinska je Lipa s druge pak strane u tri dosadašnja susreta upisala poraz te dva remija i to protiv Tomislav Radnika i Tomislava. Upravo remi protiv Tomislava bio je jedan od najugodnijih iznenađenja prošlog kola. Lipa će tako na krilima dobrog prošlotjednog rezultata zasigurno priželjkivati prvi puni plijen u prvenstvu protiv Miklinovca.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada u tradicionalnom jutarnjem terminu Osvitu u Đelekovec dolazi Rudar iz Glogovca. Nedjeljni domaćini trenutno imaju četiri boda. Sezonu su započeli pobjedom nad Slogom, nastavili remijem protiv Kalinovca, da bi u prošlom kolu izgubili od favoriziranog Graničara iz Đurđevca. Rudar je s druge pak strane sezonu otvorio pobjedom nad Panonijom da bi u iduća dva susreta upisao poraze od Starigrada i Močila. Osvit u utakmicu ulazi kao izraziti favorit te će se gosti morati dobrano potruditi da uzmu pokoji bod u Đelekovcu.

Preostalih pet susreta igra se u nedjelju s početkom u 16 sati.

Najlakši zadatak, barem u teoriji, očekuje igrače Tomislava koji na domaćem terenu u Drnju dočekuju Slogu iz Koprivničkog Ivanca. Tomislav je proteklog vikenda remizirao u Hlebinama, što će zasigurno htjeti ispraviti već ove nedjelje. Sloga je u prva tri kola osvojila tek bod te je teško za očekivati da će izvući pozitivan rezultat u Drnju.

Drava iz Novigrada Podravskog nakon što je prošlog tjedna remizirala u Miklinovcu, u nedjelju na domaćem terenu dočekuje Starigrad koji je u prva tri susreta pokazao kako je jedna ozbiljna i vrlo čvrsta momčad ostvarivši dvije pobjede i poraz. Potrebno je naglasiti kako je Starigrad poraz upisao u prvom kolu protiv Graničara iz Đurđevca, koji je i glavni favorit za osvajanje ovogodišnjeg naslova, tako da igrači Starigrada odlaze u Novigrad Podravski kao favoriti.

Močile na domaćem terenu dočekuju Panoniju. Močile su u prošlom kolu gostovale u Glogovcu gdje su na poluvremenu gubile 2:0, da bi na kraju slavile preokretom 4:2. Bila je to prva ovosezonska pobjeda “diva iz predgrađa” koji će zasigurno htjeti ući u pobjednički niz. Posebno s obzirom na to da u nedjelju na domaćem terenu dočekuje Panoniju koja ove godine nije najbolje započela sezonu izgubivši od Rudara i Starigrada te pobijedivši Dravu u drugom kolu.

Trenutačno vodeća momčad prvenstva, Graničar iz Đurđevca, odlazi na gostovanje Tomislav Radniku u Sveti Ivan Žabno. Graničar je glavni favorit za osvajanje naslova te u nedjeljnu utakmicu ulazi kao veliki favorit.

Susjedski derbi igra se u Prugovcu gdje istoimenom domaćinu dolazi Kalinovac. Riječ je o okršaju treće i trenutno pete momčadi na prvenstvenoj ljestvici. Prugovac je odlično otvorio sezonu upisavši pobjede protiv Miklinovca i Lipe te remi protiv Sloge. Prugovac je u dobroj formi, uz to prednost domaćeg terena daje mu vjetar u leđa, ali i status favorita u nedjeljnoj utakmici.


Raspored četvrtog kola Prve županijske nogometne lige: 

09.09.2023 16:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Lipa
10.09.2023 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Rudar (G)
10.09.2023 16:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Starigrad
10.09.2023 16:00 Koprivnica NK Močile – NK Panonija
10.09.2023 16:00 Sveti Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Graničar (Đ)
10.09.2023 16:00 Prugovac NK Prugovac – NK Kalinovac
10.09.2023 16:00 Drnje NK Tomislav – NK Sloga

zatvori