Petak, 24. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Nepobjedivi Picoki dočekuju Miklinovec, Osvit na gostovanju u Močilama, Rudaru dolazi favorizirani Tomislav

Kao da je jučer započela aktualna sezona, a evo nas već na polovici jesenskog dijela Prve županijske nogometne lige.

Sedmo kolo započinje u subotu kad se diljem županije igraju tri utakmice.

Uvjerljivo vodeći Graničar na domaćem terenu u Đurđevcu dočekuje Miklinovec. Picoki su u prvih šest kola ove sezone nedodirljivi, ostvarivši šest pobjeda s gol razlikom od čak 19 golova u plusu. Koliko je Graničar moćan najbolje govori prošlotjedna petarda u Drnju kojom su pregazili najvećeg konkurenta za naslov prvaka lige. S obzirom na demonstriranu moć u proteklih šest kola, bit će veliko iznenađenje uspije li Miklinovec doći i do boda.

Druga subotnja utakmica igra se u Kalinovcu gdje istoimenom domaćinu u goste dolazi Lipa iz Hlebina. U teoriji, Kalinovac ovo kolo ima najlakši zadatak jer mu dolazi trenutno posljednjeplasirana momčad. Lipa je ove godine upisala tek dva remija i četiri poraza. Subotnji domaćini dosad su u prvenstvu upisali dva remija te jednu pobjedu i tri poraza. Posljednje bodove Kalinovac je osvojio u trećem kolu, kad su sa 4:1 svladali Tomislav Radnik, baš kao i Lipa koja je tada uzela svoj posljednji bod remiziravši s Tomislavom iz Drnja. Iako su obje momčadi nanizale tri poraza, Kalinovac u utakmicu ulazi kao favorit.

Posljednja subotnja utakmica igra se u Starigradu gdje istoimenom domaćinu dolazi Tomislav Radnik. Bit će to derbi kola u kojem igraju peta i šesta momčad na prvenstvenoj ljestvici koje su u dosadašnjem dijelu prvenstva sakupile po 10 bodova. Obje momčadi do sada su u prvenstvu pokazale lijep nogomet te bi ova utakmica trebala biti izrazito zanimljiva s time da lagana prednost ipak odlazi na stranu subotnjih domaćina.

Kolo se nastavlja u nedjelju kad se s početkom u 16 sati igraju preostale četiri utakmice.

Jedna od najzanimljivijih utakmica igrat će se u Močilama gdje istoimenom domaćinu dolazi Osvit, trenutno drugoplasirana momčad prvenstva. Osvit trenutno ima 13 bodova, baš kao i Tomislav i Prugovac. Osvit tek dva puta ove sezone nije uzeo puni plijen i to u drugom kolu kad je na domaćem terenu remizirao s Kalinovcem te u trećem kolu kad je izgubio 2:1 na gostovanju u Đurđevcu. Močile su s druge pak strane dosad upisale dvije pobjede, tri remija te poraz i s devet se bodova nalaze na sedmom mjestu. Iako Osvit u utakmicu ulazi kao favorit, Močile su uvijek neugodan domaćin koji nerijetko zna iznenaditi, posebno pred domaćom publikom.

Rudar iz Glogovca u prvenstvo je ušao pobjedom nad Panonijom 4:1. Nakon pobjede uslijedilo je pet uzastopnih poraza. Negativan niz teško da će prekinuti u sedmom kolu jer im u goste dolazi Tomislav iz Drnja koji slovi za jednu od najjačih ekipa lige. Gosti će zasigurno biti posebno motivirani u nedjeljnoj utakmici kako bi isprali gorak okus poraza iz prošlog kola kad su na Parku prinčeva teško poraženi od vodećeg Graničara.

Baš kao i Rudar, Panonija iz Peteranca ove sezone ima upisanu tek jednu pobjedu i pet poraza. Osim po broju bodova, Panonija je u sličnoj situaciji kao i Rudar što se tiče nedjeljnog protivnika jer im u goste dolazi Prugovac koji se promaknuo u jednog od glavnih kandidata za sam vrh prvenstvene ljestvice. Prugovac baš kao i Tomislav trenutno ima 13 bodova. Gostujuća momčad izrazit je favoriti u nedjeljnoj utakmici te će biti veliko iznenađenje ako Panonija uspije izvući pokoji bod ovo kolo.

Sloga iz Koprivničkog Ivanca na krilima prošlotjedne visoke pobjede od čak 6:2 u Hlebinama, ovog vikenda na domaćem terenu dočekuje novigradsku Dravu. Sloga trenutno ima sedam bodova, što je dva boda više od Drave te se smatra favoritom u nedjeljnoj utakmici.


Raspored sedmog kola Prve županijske nogometne lige: 

30.09.2023 16:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Lipa
30.09.2023 16:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Miklinovec
30.09.2023 16:00 Starigrad NK Starigrad – NK Tomislav Radnik
01.10.2023 16:00 Koprivnički Ivanec NK Sloga – NK Drava (NP)
01.10.2023 16:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Tomislav
01.10.2023 16:00 Peteranec NK Panonija – NK Prugovac
01.10.2023 16:00 Koprivnica NK Močile – NK Osvit

zatvori