Petak, 3. svibnja 2024.

Županijski stožer: Stigli su rezultati uzorkovanja vode na području Šoderice na pet lokacija

Rezultati uzorkovanja vode na području Šoderice na pet lokacija su uredni, odnosno u granicama normale u usporedbi s prijašnjim mjesecima i godinama.

Priopćili su to upravo iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije nakon što je načelnik stožera Ratimir Ljubić danas održao sastanak užeg sastava kojemu su prisustvovali ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan i voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić.

– Rezultati analize su uredni, odnosno u granicama normale u usporedbi s prijašnjim mjesecima i godinama, kao i u usporedbi s drugim kupalištima na području Koprivničko-križevačke županije – istaknuli su u stožeru.

Ravnateljica Vadla je objasnila kako je županijski Zavod za javno zdravstvo proveo uzorkovanje vode na području Šoderice na pet lokacija gdje je najveća frekvencija ljudi – kod Ribičkog doma, objekta Tomislav, dječje plaže ispred objekta Šoderica, Podravkinog odmarališta i plaže Lazine. Analize na ovih pet lokacija na Šoderici, kao i na drugim kupalištima, Zavod redovno provodi u sklopu svog djelokruga rada, a analiziraju se mikrobiološki parametri, odnosno escherichia coli i crijevni enterokoki te fizikalno-kemijski parametri, sve sukladno Uredbi o standardu kakvoće voda i Uredbi o kakvoći voda za kupanje, zaključili su.

Izvor: kckzz.hr
zatvori