Subota, 11. svibnja 2024.

VIKEND NADZOR Muškarac (55) vozio pod utjecajem alkohola od 2,69 promila, neslavni rekorder išao 124 kilometra na sat u naselju

Tijekom proteklog vikenda na cestama Podravine i Prigorja zabilježeno je 12 prometnih nesreća te je sankcionirano 203 prometna prekršaja.

Navode tako iz Policijske uprave koprivničko-križevačke i dodaju kako je u nesrećama ozlijeđeno četiri osobe.

Kada je riječ o prometnim prekršajima najviše je bilo prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, a bio je povećan broj i prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 16:30 u Križevcima u Ulici branitelja Hrvatske kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,69 promila.

Najveća brzina kretanja u naselju zabilježena je u petak u 15:04 u Budančevici u Ulici Stjepana Radića kada se vozač automobilom kretao brzinom od 124 kilometara na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Najveća brzina kretanja izvan naselja zabilježena je u nedjelju u 20:06 u Kalinovcu na državnoj cesti broj 2 kada se vozač automobilom kretao brzinom od 152 kilometra na sat, iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

Nadalje, dva vozača bila su smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava te su dva vozača uhićena.

S obzirom na to da je tijekom vikenda bio povećan broj prometnih nesreća, pojačan nadzor provest će se i tijekom narednog vikenda.

Spomenimo kako iz policije apeliraju na sve sudionike u prometu da dosljedno poštuju prometne propise i znakove.

zatvori