Nedjelja, 12. svibnja 2024.

Veteranski terapijski centar ‘Zvonko Pandurić-Stric’ potpuno uništen uslijed poplava

Veteranski terapijski centar “Zvonko Pandurić-Stric” Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Koprivničko-križevačke županije “Sveti Nikola” potpuno je uništen u poplavama koje su početkom kolovoza pogodile Podravinu.

– Opet, nakon 2014. godine naš centar je poplavljen, no ovog puta šteta je katastrofalna i 100-postotna – uništen je inventar, pikado, stol za stolni tenis, peć, nova kuhinja, dva frižidera, stolovi, klupe, agregat za struju, peć na drva, instalacije. Ova katastrofalna poplava dogodila se na 25. obljetnicu udruge i 15. godišnjicu projekta “Branitelj za branitelja” – istaknuo je predsjednik udruge Ivica Galinec.

Nada se da će sanirati i obnoviti objekt i inventar uz pomoć Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije, Općine Gola, i ostalih donatora, ljudi dobre volje.

– Nakon povlačenja vode slijedi čišćenje i sanacija objekta. Iskreno smo šokirani ovom prirodnom katastrofom, baš kao i svi stanovnici općina koje je pogodila poplava. Članovi udruge opet će uložiti znanje i trud i uz pomoć lokalne zajednice riješit ćemo ovaj problem – zaključio je.

Ustupio Ivica Galinec.
zatvori