Petak, 3. svibnja 2024.

Uskoro svečano otvorenje novog Vatrogasnog doma u Torčecu, Dombaj: Riječ je o jednom od najvećih projekata u povijesti Drnja

Zahtjevan projekt izgradnje novog Vatrogasnog doma u Torčecu pred samim je završetkom, a svečano otvorenje planirano je za 19. kolovoza.

– Projekt je prijavljen i financiran u velikoj mjeri, čak više od 90 posto, sredstvima Europske unije. Vrijednost investicije iznosi oko milijun eura, a to je iznos za izgradnju i opremanje vatrogasnog doma s pripadajućim parkingom, okolišem i poligonom – rekao nam je Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje.

Načelnik Dombaj također naglašava kako je riječ o jednom od najvećih projekata u povijesti općine.

– Veseli me što smo dobili zeleno svijetlo od stručnog povjerenstva koje je izašlo na teren, naime objekt je izgrađen u potpunosti prema pravilima struke. Ukazano nam je na neke sitnice, a to ćemo u narednom vremenu srediti. Čak smo i prije roka izgradili dom i sada nam teče rok za izdavanje uporabne dozvole, što će ujedno biti i akt temeljem kojeg ćemo završiti ovu priču – kazao je.

Svečano otvorenje održat će se 19. kolovoza, a plan je da bude u skladu s tradicionalnim Torčanskim kralevom.

– Otvorenje ćemo povezati s još dva dodatna događaja, odnosno s jubilarnim 20. Kupom Torčeca u lovljenju ribe na torčanskim grabama i Torčanskim kralevom. Cilj nam je da se okupi što više ljudi, a pozvani su svi. Želimo da nam taj povijesni događaj ostane u lijepom sjećanju – zaključuje načelnik Dombaj.

zatvori