Nedjelja, 12. svibnja 2024.

Ubojici (38) iz Koprivnice prijeti najmanje pet godina zatvora, Državno odvjetništvo: Bez razloga i povoda nožem je ubio 68-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu pokrenulo je istragu protiv 38-godišnjaka koji je 9. kolovoza u Zagorskoj ulici u Koprivnici ubio 68-godišnjaka.

Odlučeno je tako nakon provedenog očevida i prvog ispitivanja uhićenog, a istraga će se provoditi zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva.

>> FOTO/VIDEO Poznati detalji stravičnog ubojstva u Koprivnici, osumnjičeni (38) je u pritvoru

– Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnji okrivljenik oko 00:05 ušao u obiteljsku kuću u Koprivnici u kojoj je živio 68-godišnjak te mu bez ikakvog razloga i povoda nožem nanio ubodne rane zbog kojih je došlo do jakog unutarnjeg krvarenja i smrti 68-godišnjaka – objašnjeno je u priopćenju.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog i odredila okrivljeniku istražni zatvor.

Temeljem Kaznenog zakona zbog ubojstva mu prijeti najmanje pet godina zatvora.

zatvori