Utorak, 8. listopada 2024.

U Slaven stigao mladi bočni igrač, ali i iskusno internacionalno ime

Luka Ćurković i Claudemir Domingues de Souza novi su igrači Slaven Belupa.

Kada je riječ o Luki Ćurkoviću, u klubu govore da je ovaj 18-godišnji bočni igrač potpisao trogodišnji ugovor sa Slavenom. Igrao je u školama nogometa talijanskog Udinesea, Intera iz Zaprešića i Istre 1961, a valja istaknuti da je bio i U-18 reprezentativac Hrvatske.

Ćurković je koprivničkom prvoligašu zahvalio na ukazanom povjerenju i prilici.

Izvor: NK Slaven Belupo

– Jedino kako se mogu odužiti i zahvaliti je predanim radom na svakom treningu. Do sada što sam vidio, u svlačionici vlada zaista pozitivna atmosfera, dobro i jako se radi i uvjeren sam da ćemo biti sve bolji i bolji. Imamo veliki broj kvalitetnih igrača i na kraju će to rezultati i pokazati – rekao je.

Claudemir Domingues de Souza je pak bivši igrač Club Bruggea, Copenhagena, Brage, Sivasspora, Vitessea, Al-Ahlija i Vizele, a potpisao je jednogodišnji ugovor.

– Brazilac rođen 1988. godine je u Nizozemskoj, Belgiji, Saudijskoj Arabiji, Danskoj, Portugalu i Turskoj upisao više od 500 nastupa te s pozicije veznog igrača postigao 33 pogotka i zabilježio 55 asistencija. Valja istaknuti da je igrao i 19 puta u Ligi prvaka te da je osvojio dansko i belgijsko prvenstvo, danski, belgijski i portugalski Kup te belgijski Superkup – objasnili su u Slaven Belupu.

Domingues de Souza također je sretan što je stigao u Koprivnicu.

Izvor: NK Slaven Belupo

– Kroz priču sa svojim bivšim suigračima koji su igrali u Hrvatskoj čuo sam samo najbolje o klubu i o zahtjevnoj hrvatskoj ligi. Jedva čekam zaigrati i pokazati što mogu. Posljednjih nekoliko godina igram na poziciji “šestice”, ali ono što je najbitnije je da svojim igrama pomognem momčadi da bude bolja i da ostvaruje dobre rezultate. S koje pozicije ću to činiti odlučit će trener. Došao sam u Slaven da svojim pristupom budem primjer drugima, pogotovo mlađima kojima mogu pomoći svojim iskustvom i savjetom – zaključio je.

Slušaj uživo
zatvori