Petak, 3. svibnja 2024.

U skopu projekta ‘Zaposli i pomozi’ 23 gerontodomaćice brinule o 140 korisnika s područja Drnja

U sklopu projekta “Zaposli i pomozi” 23 gerontodomaćice tijekom pola godine brinule su o 140 korisnika s područja Drnja.

Naime, jučer je u Drnju održana završna konferencija projekta vrijednog gotovo 151.000 eura koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Iz Službe ureda župana poručili su da je korisnik bespovratnih sredstava bila Općina Drnje, a partneri općina Đelekovec, Peteranec, Legrad, Gola, Centar za socijalnu skrb Koprivnica te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci. Stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekta je pružila PORA Razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

O samom projektu uvodno je govorio Nikola Grčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine ujedno i voditelj projekta koji je zahvalio partnerima i svima koji su pomogli da se sve planirano i realizira, dok je načelnik Dombaj zahvalio svima na sinergiji i funkcionalnom udruživanju u vrijednom projektu.

Prigodnim riječima se obratio i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je zahvalio Općini Drnje na brizi za starije i na kvalitetno realiziranom projektu, PORA-i koja je pripremila projekt te je poručio kako će se kontinuitet pomoći starijim osobama nastaviti prijavom općina na nove natječaje koji su u pripremi.

Ispred predstavnika partnera obratio se načelnik Općine Gola Stjepan Milinković koji je istaknuo važnost razvijanja socijalne odgovornosti svih institucija i jedinica lokalne i regionalne samouprave prema ugroženim skupinama te izrazio nadu da će se projekt ovakvog oblika pomoći uskoro nastaviti i na dulje vremensko razdoblje.

zatvori