Četvrtak, 2. svibnja 2024.

U Molvama će se graditi mini klaonica, načelnik Ivančan poručuje: Poznati smo stočarski kraj i imamo sve predispozicije za realizaciju projekta

U Molvama bi u skorijoj budućnosti trebala biti izgrađena mini klaonica.

Kako nam je to rekao načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan, već se 10-ak godina razmišlja o razvoju poljoprivredne proizvodnje zbog čega se u molvarskoj industrijskoj zoni želi realizirati spomenuti projekt. Nositelj bi pritom bilo Selsko komunalno društvo Molve, a vrijednost investicije je oko 2,5 milijuna eura.

– Vrijednost je jako velika zbog čega se, kako bismo ostvarili investiciju, planiramo javiti na natječaje Ministarstva poljoprivrede, a vjerujem da će se uključiti i Koprivničko-križevačka županija pa da ćemo tijekom 2024. ili 2025. godine moći završiti ovaj projekt. Investicija donosi i zapošljavanje četiri osobe, ali i mogućnost kvalitetnije hrane na tržištu te rješavanje problema viškova i prisilnog klanja stoke. Može se priključiti i Udruga mljekara Drava-Sava, vjerujem da će to njima najviše i trebati – objasnio je načelnik.

Veseli ga pritom činjenica da bi se kroz klaonicu podiglo gospodarstvo na području općine.

– Poznati smo stočarski kraj i imamo sve predispozicije da možemo pokrenuti projekt uslužnog klanja s mogućnosti prerade. Velike su potražnje i skokovi cijene mesa na tržištu, a moramo biti svjesni da se uredbom Europske unije smrznuto meso više ne smije koristiti duže od 24 mjeseca za svježu upotrebu – zaključio je Ivančan.

Vizual buduće klaonice u Molvama. / Izvor: Općina Molve
Vizual buduće klaonice u Molvama. / Izvor: Općina Molve
Vizual buduće klaonice u Molvama. / Izvor: Općina Molve
zatvori