Srijeda, 1. svibnja 2024.

‘SINGULARITETI’ Umjetnici Hana Belobrk i Ensar Hadžić večeras predstavljaju svoje radove

U Kulturno-kreativnom centru Pixel danas se u 19 sati otvara izložba naziva “Singulariteti” autora Hane Belobrk i Ensara Hadžića.

Organizator izložbe je Udruga Mamuze iz koje poručuju da je koncept ove izložbe osmišljen kao suradnja umjetnika koji se nalaze u prijelaznom periodu između tradicionalnih vrijednosti i doba tehnokracije.

– Tehnika bakropisa stavljena je u odnos s digitalnom tehnikom vektorske grafike. Njihovim miješanjem dobivaju se rezultati uznemirujućeg, magičnog i surealnog karaktera. Sukob između tradicionalnih i suvremenih načina izražavanja prikazuje se kroz spajanje dva različita stila. Digitalnim kolažiranjem te multimedijskim ukrštavanjem i preplitanjem različitih stilskih i žanrovskih karakteristika iznalazi se nova dimenzija likovnog djela koja dobiva i nova značenja i narative – objašnjavaju.

Hana Belobrk studentica je prve godine diplomskog studija na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Prošle je godine završila preddiplomski studij na istoimenom fakultetu, smjer slikarstvo. Izlagala je na dvije skupne izložbe u Kulturno kreativnom centru Pixel. Osim slikarstva snimila je dva kratkometražna filma.

Ensar Hadžić završio je srednju školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu te otkrio ljubav prema crtanju i grafičkim tehnikama. 2015. godine započinje usavršavanje na grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti gdje se specijalizira za bakropis, ali i druge tiskarske tehnike. Imao je 10 samostalnih i više od 25 grupnih izložbi.

zatvori