Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Pred nama je treći Šumski biciklistički maraton, Tisaj: Krajolik je kod nas zaista prekrasan, pozivam domaće ljude da dođu

Na stazama Crne gore naredne nedjelje brojni će se biciklisti okupiti na trećem Šumskom biciklističkom maratonu.

Događaj organizira koprivnički Biciklistički klub Rotor čiji nam je predsjednik Hrvoje Tisaj rekao da je riječ o jedinstvenoj utrci koja će se voziti atraktivnim puteljcima i stazama.

– Interesantno je da se 95 posto ovog traila vozi po šumi, po singlicama, dakle nema asfalta, a to ljubitelja MTB-a vole. Šumski krajolik je kod nas zaista prekrasan i baš je riječ o posebnoj stazi u Hrvatskoj – govori Tisaj.

Utrke će se voziti u više kategorija po manjem krugu od 30 kilometara i većem od 50 kilometara, a očekuje se dolazak oko 70 do 80 sudionika.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Bit će nekoliko muških kategorija od 16 pa do 60 plus godina, a bit će i ženskih kategorija. Mnogi se biciklisti vraćaju k nama jer znaju da je ovdje dobra organizacija, dobro druženje i bogate nagrade, a po nekim najavama po prvi će puta doći i gosti iz Slovenije – ističe.

Kako nam je rekao Tisaj, trenutno traju završne pripreme za nedjeljni maraton. Uređuju se staze te se pregledava prohodnost puteva, a nakon toga počinje obilježavanje staza.

– Naši volonteri gledaju i kritična mjesta, što zbog prometa, što zbog označavanja. Radi se o velikom području koje treba pokriti – naglašava.

Dodajmo da u nedjelju od osam sati počinju prijave, a u 10:30 očekuje se početak utrka.

– Krajolik je prekrasan pa pozivam naše domaće ljude da dođu vidjeti što imamo tu kod nas na praktički 15 minuta od centra Koprivnice. Također, pozivam rekreativce da se prijave, ne moraju biti profesionalci, već moraju biti u određenoj spremi da mogu odvoziti utrku u nekom svom ritmu – zaključuje Tisaj.

Svi detalji i prijave dostupni su ovdje.

zatvori