Utorak, 7. svibnja 2024.

Policija objavila detalje nesreće u kojoj je došlo do naleta vlaka na kombi

Policijska uprava koprivničko-križevačka objavila je detalje jučerašnje nesreće u kojoj je došlo do naleta vlaka na teretni automobil.

– Provedenim očevidom na mjestu događaja u Cirkveni u Kolodvorskoj ulici utvrđeno je da je 33-godišnjak vozio teretni automobil zagrebačke registarske oznake. Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge, na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa i uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, već je isto označeno prometnim znakom Andrijin križ, vozač teretnog vozila je bez zaustavljanja započeo prelazak preko pruge – objašnjavaju u policiji.

>> UPRAVO Putnički vlak naletio na kombi i iskočio iz tračnica, ozlijeđene dvije osobe

Navode kako je tom prilikom došlo do udara putničkog vlaka koji je vozio 38-godišnji strojovođa u teretni automobil koji je odbačen van kolnika i udario u prometni znak, dok je vlak iskočio iz tračnica.

– Vozač teretnog vozila i strojovođa su ozlijeđeni, a liječnička pomoć im je pružena u Općoj bolnici Bjelovar. Kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, a policijski službenici provode kriminalističko istraživanje – zaključuju u policiji.

zatvori