Ponedjeljak, 13. svibnja 2024.

POKRENUTA ISTRAGA Kamiondžiji zbog izazivanja sudara u kojem je preminula 77-godišnjakinja prijeti do osam godina zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 41-godišnjaka koji je 6. rujna prošle godine skrivio nesreću u Kalinovcu u kojoj je smrtno stradala 77-godišnjakinja.

Kako je navedeno u priopćenju, istraga je pokrenuta zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

>> Policija objavila detalje teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala vozačica (76)

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni upravljajući tegljačem s poluprikolicom nesmotreno vozio brzinom od 90 kilometara na sat na dijelu ceste na kojem je brzina ograničena na 50 kilometara. Osnovano se sumnja da je uslijed tog propusta prednjim dijelom tegljača udario u lijevu bočnu stranu osobnog automobila koji je vozila 77-godišnjakinja i uključivala se u promet sa sporedne ceste. U prometnoj nesreći je 77-godišnjakinja zadobila više teških ozljeda od kojih je preminula istog dana – objašnjeno je.

Temeljem Kaznenog zakona zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu vozaču prijeti od jedne do osam godina zatvora.

zatvori