Petak, 3. svibnja 2024.

PODRAVSKI PIKNIK NA ŠODERICI U tijeku su prijave za turnire u vaterpolu i odbojci na pijesku, posjetitelje očekuje bogat program

Općina Legrad i Turistička zajednica područja Središnja Podravina, uz podršku Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Hrvatske turističke zajednice, pozivaju na tradicionalni Podravski piknik koji će se ove godine održati na predivnoj lokaciji – jezeru Šoderica, ispred kampa iduću subotu, 12. kolovoza, od 11 sati.

Podravski piknik ove godine donosi brojne novitete u svom programu. Među njima je i Prvi vaterpolo turnir koji će se odigrati na postavljenom terenu između odmorišta Aquaterra i Caffe bara Ribički. Ovom prilikom ujedno se pozivaju sve zainteresirane ekipe, uključujući i ženski timovi, da se prijave za sudjelovanje na ovom uzbudljivom sportskom događaju. Za više informacija i prijave obratite na broj mobitela 091 763 4909 (Deni Damjanović).

Osim vaterpola, manifestacija uključuje i turnir u odbojci na pijesku za kombinirane parove. Za sve informacije i prijave kontaktirajte Jasmina Kovačevića na broj 098 164 1175.

Podjela nagrada i medalja predviđena je za 17 sati.

Uz sportska natjecanja i druženje, Podravski piknik pružit će i mnoštvo kulturnih i zabavnih aktivnosti. Posjetitelji će moći uživati u lokalnim gastronomskim specijalitetima poput paprikaša i pečene ribe koje će za posjetitelje pripremati udruge ŠRK Smuđ i LU Kuna iz Legrada ili pak kolača Udruge žena Legrad dok Udruga mladih iz Legrada priprema natjecanje u ispijanju piva.

Za one precizne i brze na okidaču tu je natjecanje u gađanju iz zračne puške uz kotizaciju od 1 euro, a posjetitelji će moći prošetati sajmom domaćih proizvoda i rukotvorina uz neizostavno predstavljanje domaćih OPG-ova. Oni najmlađi pak, uživat će u brojnim aktivnostima pripremljenim samo za njih, a tu su i napuhanci te vožnja solarnim čamcem po jezeru.

U večernjim satima pripremljen je kulturno-umjetnički program s nastupima nekoliko kulturno-umjetničkih društava iz Podravine (KUD Zrin, KUD Delovi i KUD Fran Galović iz Peteranca) i Legradskih mužikaša te koncerti bendova Ogenj i The Haze.

U slučaju lošeg vremena manifestacija se odgađa za 13. kolovoza.

Izvor: Turistička zajednica područja Središnja Podravina
Izvor: Turistička zajednica područja Središnja Podravina
Izvor: Turistička zajednica područja Središnja Podravina
zatvori